It-chefer i fare for fyringer

Lønfesten hos danske it-chefer eksploderer. Det kan dog betyde fyringer, advarer branchedirektør i Dansk Industri til ComON. Chef-stillingerne kan forsvinde til udlandet i takt med lønstigningerne.

Cheferne i den danske it-branche skal passe alvorligt på, at de ikke mister deres job. Lederne i branchen har nemlig fået store lønstigninger i 2005, men de bugnende lønningsposer kan ramme it-cheferne som en ubehagelig boomerang.

»Branchen er utrolig omkostningsbevidst. Man hyrer arbejdskraften der, hvor den er bedst og billigst. Hvis it-lederne får mere i løn, end de er værd, så kan det ende med, at også chef-jobs bliver outsourcet,« siger branchedirektør Tom Togsverd fra ITEK, der er Dansk Industris it-afdeling, til ComON

Cheferne i den danske it-branche oplevede gennemsnitligt at stige 12 procent i løn sidste år. Ingen ledere i nogen anden branche kunne følge med de rekordhøje lønstigninger. Men selvom it-cheferne står med armene i vejret, så kan de høje lønstigninger altså betyde, at cheferne hurtigt får armene ned igen.

»Jeg vil gerne opfordre alle ledelser og bestyrelser til at sikre sig, at der en sammenhæng mellem lønnen og de værdier, man får igen. Lederne skal passe alvorligt på, at de ikke saver den gren over, som de selv sidder på,« siger Tom Togsverd.

Lønstigningerne vil ifølge branchedirektøren fortsætte i samme takt i 2006.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere