Digital signatur langt fra målet

TDC er langt fra målet, når det handler om udbredelsen af den digital signatur. På nuværende tidspunkt mangler TDC mere en 300.000 tilmeldinger for at nå det fastsatte mål. Det skriver IT-avisen ComON, der udkommer torsdag.

TDC kan ikke få lokket danskerne om bord i den digitale signatur. Telegiganten mangler mere end 300.000 tilmeldinger for at nå bonusmålet i Videnskabsministeriets aftale med telegiganten. TDC skulle, for at indkassere en bonus, i morgen fredag have været nået 700.000 tilmeldte. Men på nuværende tidspunkt er der kun 383.000 tilmeldte i den digitale signatur.

Det betyder, at TDC går glip af en bonus, som er indskrevet i kontrakten. Men derudover er der ikke grund til panik, siger chefkonsulent i Videnskabsministeriet, Palle H. Sørensen.

»Milepælene skal mere opfattes som et bonusmål for TDC, end som et egentligt succeskriterium,« siger chefkonsulenten.
Han kalder den digitale signatur for "en pæn succes", og siger at der efter hans opfattelse for alvor er ved at komme gang i udbredelsen.

»Vi er ved at nå den kritiske masse, med hensyn til offentlige websteder som benytter digital signatur. Vi tror, at der nu er en udbredelse, som også gør det attraktivt at have en digital signatur,« siger Palle H. Sørensen.

Det synspunkt bakkes op i TDC, som står for Den Digitale Signatur.
»Vi kan se, at i takt med at der bliver flere steder, hvor man kan benytte den digitale signatur, så stiger interessen også. Vi er godt tilfredse med den udbredelse signaturen allerede har fået,« siger Morten Storm Petersen, der er afdelingsleder i TDC Certificeringscenter.

Han forventer blandt andet, at der i de kommende år vil komme større efterspørgsel efter muligheden for at sende og modtage sikker e-mail.
»Vi kan jo se, at der bliver flere og flere Phishing-numre derude. Jeg tror at det vil betyde at både virksomheder og private, vil efterspørge sikker e-mail. Det regner vi med vil puste yderligere til udbredelsen af den digitale signatur,« lyder det fra Morten Storm Petersen.

Den rigtige løsning
Videnskabsministeriet har tidligere fået kritik fra bankerne, fordi det fravalgte bankenes Net-ID, og i stedet valgte en digital signatur fra TDC. Men der er en god grund til valget: Det handler om at bevare kontrollen med signaturen.

»Med den digitale signatur, har vi fået en åben standard som kan udvikles løbende. Det betyder blandt andet også, at den digitale signatur i dag er med i alle styresystemerne. Dermed kan mennesker over hele verden verificere e-mail, der er sendt via digital signatur. Havde vi derimod valgt bankernes Net-ID, ville vi også have været fuldstændig afhængige af dem, fordi Net-ID er en lukket standard, hvor udviklingen og rettighederne ligger hos bankerne,« siger chefkonsulent Palle H. Sørensen fra Videnskabsministeriet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere