TDC kan ikke få lokket danskerne om bord i den digitale signatur. Telegiganten mangler mere end 300.000 tilmeldinger for at nå bonusmålet i Videnskabsministeriets aftale med telegiganten. TDC skulle, for at indkassere en bonus, i morgen fredag have været nået 700.000 tilmeldte. Men på nuværende tidspunkt er der kun 383.000 tilmeldte i den digitale signatur.
Det betyder, at TDC går glip af en bonus, som er indskrevet i kontrakten. Men derudover er der ikke grund til panik, siger chefkonsulent i Videnskabsministeriet, Palle H. Sørensen.
»Milepælene skal mere opfattes som et bonusmål for TDC, end som et egentligt succeskriterium,« siger chefkonsulenten.
Han kalder den digitale signatur for "en pæn succes", og siger at der efter hans opfattelse for alvor er ved at komme gang i udbredelsen.
»Vi er ved at nå den kritiske masse, med hensyn til offentlige websteder som benytter digital signatur. Vi tror, at der nu er en udbredelse, som også gør det attraktivt at have en digital signatur,« siger Palle H. Sørensen.
Det synspunkt bakkes op i TDC, som står for Den Digitale Signatur.
»Vi kan se, at i takt med at der bliver flere steder, hvor man kan benytte den digitale signatur, så stiger interessen også. Vi er godt tilfredse med den udbredelse signaturen allerede har fået,« siger Morten Storm Petersen, der er afdelingsleder i TDC Certificeringscenter.
Han forventer blandt andet, at der i de kommende år vil komme større efterspørgsel efter muligheden for at sende og modtage sikker e-mail.
»Vi kan jo se, at der bliver flere og flere Phishing-numre derude. Jeg tror at det vil betyde at både virksomheder og private, vil efterspørge sikker e-mail. Det regner vi med vil puste yderligere til udbredelsen af den digitale signatur,« lyder det fra Morten Storm Petersen.
Den rigtige løsning
Videnskabsministeriet har tidligere fået kritik fra bankerne, fordi det fravalgte bankenes Net-ID, og i stedet valgte en digital signatur fra TDC. Men der er en god grund til valget: Det handler om at bevare kontrollen med signaturen.
»Med den digitale signatur, har vi fået en åben standard som kan udvikles løbende. Det betyder blandt andet også, at den digitale signatur i dag er med i alle styresystemerne. Dermed kan mennesker over hele verden verificere e-mail, der er sendt via digital signatur. Havde vi derimod valgt bankernes Net-ID, ville vi også have været fuldstændig afhængige af dem, fordi Net-ID er en lukket standard, hvor udviklingen og rettighederne ligger hos bankerne,« siger chefkonsulent Palle H. Sørensen fra Videnskabsministeriet.