Forbrugere skal betale for værdiløs logning

Den 15. september træder nye regler for logning i kraft, men eksperter kritiserer, at systemet er fyldt med huller.

Når den såkaldte logningsbekendtgørelse træder i kraft den 15. september skal alle danske udbydere af internet og telefoni med flere end 100 brugere registrere og gemme en række oplysninger om den trafik, der foregår gennem deres net. Det vil medføre engangsudgifter på omkring 200 millioner og 50 millioner kroner i årlige driftsudgifter, som i sidste ende skal betales af telebrugerne.

»Vi finder det absurd. Det har ingen effekt, bliver enormt kostbart og er fyldt med huller, så det aldrig bliver effektivt. Hvis man bruger Hotmail eller en anden e-mailtjeneste på internettet, der ikke ligger i Danmark, bliver det ikke registreret. Det er meget let at undgå at blive registreret,« siger Peter Ussing, formand for it-fagforeningen Prosa, til Jyllands-Posten.

Muligheden for at undgå registreringen bekræftes af Ivan Damgaard, der er professor i datalogi ved Aarhus Universitet med it og kryptering som speciale. Han fortæller at det er nemt at lave en krypteret forbindelse til tjenester som Gmail eller Hotmail.

»Hvis det skal have en effekt, skal den danske stat lave aftaler med Google og Microsoft om at få lov til at se brugernes e-mails, men det er nok ikke sandsynligt,« siger Ivan Damgaard til Jyllands-Posten.

Logningsbekendtgørelsen er en del af terrorpakken, der er vedtaget af regeringen, Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere