Microsoft holder antipirat-dag

Microsoft har udråbt den 21. oktober til Global Anti-Piracy Day, der skal sætte fokus på den verdensomspændende kamp mod piratkopiering. I Danmark har Microsoft sagsøgt en formodet pirat for handel med forfalskede software-produkter.

Softwaregiganten Microsoft fremlægger i dag en række nye initiativer og kampagner i 49 lande for at bekæmpe piratkopiering af software. For at skabe større opmærksomhed omkring initiativerne, har Microsoft valgt at søsætte dem på samme dag, som er udråbt til Global Anti-Piracy Day. Der er både tale om informations-kampagner, uddannelse af lokale politimyndigheder og flere sagsanlæg mod pirater.

Danmark er også et af de 49 lande, hvor Microsoft har taget skridt mod piratkopiering i dag. Microsoft har sagsøgt en formodet softwarepirat, der anklages for at have forsøgt at importere forfalskede kopier af Vista Ultimate og Windows XP. Pakkerne blev stoppet i tolden. De danske toldmyndigheder har også stoppet en sending med falske Windows XP Professionel produkter fra Kina, og Microsoft forbereder nu en sag mod importøren.

Blandt de mange andre tiltag er en blog, som Microsoft har åbnet sammen med det amerikanske handelskammer i Brasilien. Den henvender sig til landets skolelærere og skal hjælpe dem med at undervise eleverne om piratkopiering. I Tyrkiet er Microsoft gået sammen med landets Justitsministerium om at afholde seminarer om cyber-kriminalitet. I Italien har Microsoft ligefrem udnævnt en anti-pirat ambassadør. Og i USA har Microsoft sagsøgt 20 firmaer som har solgt computere med ulicenserede kopier af Windows.

Trods de mange kampagner er piratkopiering stadig meget udbredt. Det anslås at en tredjedel af alle computere på verdensplan indeholder piratkopieret software. Softwarefirmaernes faktiske økonomiske tab er mere omstridt. Branchen anslår selv, at tabet ligger på mere end 250 milliarder kroner om året. Men dette tab er baseret på, at alle de brugere, som har piratkopier, rent faktisk ville være i stand og villige til at betale fuld pris for programmet, hvis det ikke var tilgængelig som piratkopi. I nogle tilfælde er køberne dog slet ikke klar over, at det er tale om uægte software, f.eks. fordi ægthedsbeviserne er forfalskede.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
BI Excellence Day 2025

Kom og få indsigt i, hvordan du kan arbejde målrettet og struktureret med BI, så din virksomhed bliver i stand til at tage hurtige og datadrevne beslutninger, der understøtter din virksomheds strategi. Netværk og del erfaringer med ligesindede og mød eksperter, der kan give viden om de nyeste tendenser, og hvordan du gør brug af disse uden at gå på kompromis med compliance.

30. april 2025 | Læs mere


Cyber Briefing: Geopolitik og cloud

Private vs. public cloud - hybride løsninger der sikrer kritiske data. Overvejer din organisation at vende de amerikanske cloud-giganter i ryggen set i lyset af den geopolitiske situation? Vi dykker ned i en dugfrisk rapport og diskuterer mulighederne for en "Plan B".

05. maj 2025 | Læs mere


Virksomhedsplatforme i forandring: Hvordan navigerer du i den teknologiske udvikling?

Hvordan finder du balancen mellem cloud- og hybride løsninger? Hvordan integrerer du legacy-applikationer ind i dit nye ERP-setup? Hvordan undgår du at havne i statistikken over store ERP-projekter, der fejler eller overskrider budgetterne?

06. maj 2025 | Læs mere






Computerworld
Test af monster-tablet: Det er den skøreste og mærkeligste computer, som jeg har testet i lang tid – men jeg vil nu gerne have den alligevel