Eks-Mondo-direktør går fri af insider-anklager

Anders Chr. Andersen måtte i efteråret forlade Mondo med anklager om insiderhandel hængende over hovedet. Nu føler han sig renset af Finanstilsynet og er i færd med nye investeringer.

Den tidligere direktør i hostingfirmaet Mondo, Anders Chr. Andersen, føler sig renset for anklager for insiderhandel og kursmanipulation.

Direktøren indrømmede i efteråret, at han havde handlet med Mondo-aktier uden for det tilladte handelsvindue. I kølvandet forlod han stillingen hos Mondo.

Nu glæder eks-direktøren sig over, at Finanstilsynet takseres til overtrædelse af sin oplysningspligt, hvilket maksimalt straffes med en bøde.

»Jeg er naturligvis glad for, at Finanstilsynet vurderer, at der ikke er grundlag for at anklage mig for hverken insiderhandel eller kursmanipulation, som jeg ellers i dele af pressen er blevet udråbt til at have foretaget, og jeg håber dermed, at denne sag er lukket. Jeg er hverken den første eller sidste direktør, der "glider" i de ganske omfattende regler for, hvad man som direktør og aktionær skal overholde, omend det ikke gør det mindre ærgerligt og beklageligt,« skriver Anders Chr. Andersen i en pressemeddelelse.

Sagen har på ingen måde slået Anders Chr. Andersen ud. Han har for nyligt købt sig ind i firmaet Incaptiva A/S i Odense.

Nuværende direktør, Daniel Johannsen, har solgt en portion aktier og vil løbende overlade direktørstolen og aktiemajoriteten til Anders Chr. Andersen.

»Med dette skridt føler jeg, at jeg er tilbage på banen i en virkelig veldrevet og kernesund virksomhed. Jeg ser frem til samarbejdet med Daniel Johannsen og medarbejderne hos Incaptiva, og jeg glæder mig til med stor ydmyghed og entusiasme at gøre mig allerbedste for at hjælpe med at videreudvikle virksomheden,« lyder udmeldingen fra Andersen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere