Jul på Internettet

Vi har besøgt de mange jule-sider på nettet.

Vi har taget hul på december måned, og det kan ikke længere skjules at julen snart står for døren. Det vidner de mange danske og udenlandske jule-initiativer på Internettet også om, og juletrafikken på nettet skulle allerede være voldsom. Det traditionelle jule klippe-klistre med saks, lim og papir har fået en ekstra dimension med computerteknologiens udvikling, og med hjælp af scannere, billedprogrammer og e-mail er klippe-klistre og julepost pludselig blevet meget sjovere, nemmere og fri for porto. Der er mange gode ideer derude. Så er du i julehumør og til julekalendere, julesange, julekort, julenisser og alt det andet julen byder på, så tag med ComON på en julerundtur på nettet.


Jul i Danmark


Jul i Danmark finder du på adressen http://www.jul-i-danmark.dk. Her finder man alt hvad man skal bruge af juleideer. Der er også et leksikon om julen, julepynt til PC med både engle, julenisser og andre julemotiver. Der er opskrifter på julebag, julemad, juledrikke og julekonfekt. Endelig finder man juleevangeliet, julelege, konkurrencer og meget mere. Alt sammen hurtigt og lige til at tage fat på.


Julekalendere


Vi har vænnet os til papjulekalendere, julekalendere i fjernsyn og radio og i indkøbscentre. I år byder også Internettet på en masse forskellige danske og udenlandske julekalendere.
En af dem er DRS julekalender på adressen http://www.dr.dk/jul. Den tager udgangspunkt i julekalenderen "Jul på slottet", som sendes på DR, men er i øvrigt en selvstændig julekalender. Her kan man finde spil & lege, hvoraf noget kun virker på PC - ikke på Mac. Her er også kalendergaver, som er nye sider hver dag som man kan downloade og printe ud til klippe-klistre brug offline. Man finder også julenisser og meget mere.


TV2 byder også på julekalendere. For børnene finder man på adressen http://www.mortensen.tv2.dk TV2s julekalender for børn: "Brødrene Mortensens Jul". Her kan man læse historien bag julekalenderen, og finde teksterne til sangene, se videoklip fra kalenderen, og sende et Brødrene Mortensen Julekort via e-mail.


Til de voksne har TV2 lavet julekalenderen SlimSlamSlum, som man finder på adressen http://www.jul.tv2.dk.


Hjælp Julemanden og vind


FDB fejrer julen med et julespil på Internettet. På adressen http://www.fdb.dk finder man under knappen "Julespil" FDBs spil "Hjælp Julemanden". Hver dag kan de, der har flest bonuspoint, vinde gavekort, og alle der har deltaget i spillet i løbet af december måned deltager i lodtrækningen om et rejsegavekort på 20.000 kr.


EON


Egmont Online (EON) byder også på julerier. På adressen http://www.kids.eon.dk finder man endnu en dansk julekalender for børn "KIDS Julekalender". Her kan man læse historien om Jan-Emil og deltage i konkurrencer.


Jubii Jul


Jubii tilbyder også en mængde julerier i anledning af den forestående jul. På adressen http://jul.jubii.dk kan man finde masser af links til julesider i både ind- og udland. Her finder man også e-mail adresser på julemænd, Jubiis eget julespil med masser af præmier, et stort udbud af julekort man kan sende via e-mail, opskrifter på julemad og meget mere.


Bryggeriernes Jul


Carlsberg byder på Carls jul til de voksne på adressen http://www.carlsberg.dk/carlsjul/index2.html. Temaet er "den indre nisse". Her finder man "Carls rigtige juleeventyr", "de indre nissers top 10" og "nissespotting", hvor man lærer at spotte de forskellige typer af indre nisser. Der er også "Indre nisser", hvor man kan læse om de mest udbredte typer af indre nisser og endelig "Carls nisseleg", hvor man kan nisse, læs: sende et julekort til, en man kender.


Også Tuborg byder på julerier på adressen http://www.tuborg.dk/julebryg/. Her er der julekalender, julemusik, julefilm, julepost og meget mere.


Både Carlsbergs og Tuborgs sider er et must for den inkarnerede øldrikker.


Julemanden


Julemanden har også fået sine egne sider på Internettet . Jeg troede kun, at der var én - men nej. Konkurrerende julemænd forsøger at tiltrække sig børnenes opmærksomhed. Jeg kunne bedst lide Julemanden fra Nordpolens hjemmeside, som jeg fandt på adressen http://www.northpole.net. Hvis man vil skrive til ham og fortælle, hvad man ønsker sig til jul, er julemandens e-mail adresse ikke overraskende santa@northpole.net.



Det tager tid


Der er mange gode og rigtig flotte juleinitiativer på Internettet. Men det kræver også en hel del forberedelse hver gang man kommer ind på en ny side, hvis man ikke i forvejen har installeret de nyeste browsere og diverse plug-ins. Så for at få glæde af de fleste af julesiderne, gælder det om at have en hurtig pc, et hurtigt modem, en hurtig Internet-opkobling, de nyeste browsere og masser af plug-ins installeret - eller tid og energi til at installere de mange plug-ins undervejs for at få det fulde udbytte undervejs og undgå irriterede børn der ikke vil vente. Selv når det er på plads kan det at navigere rundt på siderne tage tid, fordi de er fyldt med grafik.

GLÆDELIG JUL!




    Brancheguiden
    Brancheguide logo
    Opdateres dagligt:
    Den største og
    mest komplette
    oversigt
    over danske
    it-virksomheder
    Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
    EG Danmark A/S
    Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

    Nøgletal og mere info om virksomheden
    Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

    Kommende events
    Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

    Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

    20. august 2024 | Læs mere


    Det Digitale Produktpas

    Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

    21. august 2024 | Læs mere


    Cyber Security Summit 2024

    På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

    27. august 2024 | Læs mere