Artikel top billede

Nu er Amazon også en DNS-udbyder

Amazon har tilføjet en DNS-tjeneste til sin cloud computing-pakke.

Nu tilbyder Amazon også en DNS-tjeneste som en del af sine Amazon Web Services. Dermed kommer Amazon til at fungere som en DNS-udbyder. Amazon har lanceret den nye tjeneste under navnet Route 53. Den er i øjeblikket i betatest.

Det såkaldte Domain Name System (DNS) sørger for at oversætte mellem internet-adresser i almindeligt sprog som www.server.dk og nummeriske ip-adresser som 192.0.2.1, som computere bruger til at forbinde sig med hinanden.

Det kan sammenlignes med en telefonbog, hvor man kan slå adresser op og finde det rigtige nummer. Derfor har DNS også en helt central rolle på nettet. Hvis man angriber DNS-servere kan man omdirigere trafikken til selv de største og mest velbeskyttede hjemmesider – ligesom det skete hos danske Secunia forleden.

Google har også haft DNS-problemer i sidste uge og Wikileaks blev smidt ud af sin DNS-udbyder.

Faktisk har Amazon også fjernet Wikileaks fra sine servere, så det hjælper ikke Wikileaks meget at Amazon nu tilbyder DNS-service.

Amazon forlanger 1 dollar per måned for hver hostet zone og yderligere 0,50 dollar for hver million forespørgsler for den første milliard og 0,25 dollar per forespørgsel derefter.

Allerede sidste år startede Google sin egen DNS-tjeneste.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere