Band udvider fanskare efter ulovlig Youtube brug af sang

Bandet Barcelona har fået masser af nye fans og sælger plader som aldrig før, efter deres sang ulovligt er blevet brugt i Youtube-film.

Debatten om hvor vidt piratkopiering øger eller sænker salget af musik er gået i hårdknude. Parterne er efterhånden resigneret til at kaste den ene videnskabelige undersøgelse efter den anden efter hinanden. Det næste bliver formentlig, at de begynder at kaste med undersøgelser der viser, at de andres undersøgelser er noget uvederhæftigt bras.

Men i ly af debatten har bandet Barcelona i al stilfærdighed takket den fyr, der har brugt en af deres sange uden tilladelse i en viral-film for verdens næststørste akvarium. Filmen er blevet set af næsten en million mennesker, og bandet oplever pludselig en popularitet som aldrig før. Seerne kan simpelthen lide musikken så godt, at de har købt pladen på iTunes og er begyndt at dukke op til bandets koncerter, skriver Torrentfreak.

I en videorespons til videoen Kuroshio Sea takker bandet for den ulovlige brug.

"Vi er meget beærede over, at vores sang 'Please don't go' er med i Kuroshio Sea-videoen. I skal vide, at salget af vores album 'Absolutes' er gået op i iTunes fordi sangen er med i videoen," siger bandet. 

Den skotske musiker Calvin Harris har nærmest været udsat for det modsatte. Han uploadede selv en af sine sange til Youtube, som den britiske pladeindustri, BPI, krævede fjernet. Det har fået sangeren til at fare i flint.

"“IT’S MY FUCKING SONG YOU ABSOLUTE BASTARDS,” har han skrevet på twitter og fortsætter:

"Skråt op med jer BPI. Hvad har i nogensinde gjort for nogen, i uduelige ku..er. I er den værste organisation på jorden nogensinde, og massivt retarderede," skriver han.

Flere læsere på Torrentfreak har i øvrigt købt Barcelonas plade, og piratkopieret sangen af Calvin Harris.

 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere