I Storbritannien blev der stjålet 2,6 millioner mobiltelefoner til en værdi af mere end fire milliarder kroner i 2005. Det viser nye tal fra forsikringsselskabet Halifax Home Insurance. I gennemsnit bliver der stjålet en telefon hvert 12. sekund.
Og det er ikke kun briterne, der får stjålet deres mobiltelefoner i stor stil. I Tyskland er det hver femte af de 14-29 årige, der har oplevet at få stjålet sin mobiltelefon, viser en rundspørge.
Politiet råder til at udvise forsigtighed når telefonen bruges på gaden. I London melder politiet om et stort antal røverier, hvor gerningsmanden nærmer sig på cykel og snupper telefonen, mens offeret er optaget af en telefonsamtale eller skriver en sms.
Det sker især i området omkring metrostationerne. I store dele af London Underground er der ingen mobildækning, og mange bruger derfor deres telefon straks efter de har forladt stationen. Men her ligger tyveknægtene allerede på lur.
De mange overvågningskameraer i London har indtil videre ikke bidraget til at forhindre de mange tyverier. Politiet råder nu borgerne til at placere sig foran et kamera når de telefonerer, men erkender samtidig, at tyveriet ofte sker så hurtigt, at betjentene foran skærmene ikke når at reagere. Desuden er gerningsmændene ofte maskeret.
Men i langt de fleste tilfælde bliver mobiltelefoner dog stjålet på mindre dramatisk vis, f.eks. i restauranter, barer og omklædningsrum.
Ofte forsøger gerningsmændene at ringe løs med telefonen, indtil SIM-kortet bliver spærret, og det anbefales derfor at få kortet spærret straks efter tyveriet.
Desuden kan det være en god ide at gemme mobiltelefonens unikke serienummer, den såkaldte IMEI-kode, men en fælles global database over stjålne mobiltelefoner baseret på IMEI mangler stadig.