Digital Signatur halter kraftigt

Målet om at have én million brugere af den digitale signatur 18. juni blev ikke indfriet. Det er tredje gang i træk, det forventede antal brugere ikke er nået. Det skriver IT-avisen ComON i denne uge.

I søndags skulle én million danskere have hentet en digital signatur ind i hjemmet. Det tal lå imidlertid på 680.000. For tredje år i træk er målet om antal brugere af den digitale signatur dermed ikke nået.

I 2004 nåede 160.000 danskere op på at bruge signaturen mod 350.000 forventede. I 2005 var tallet steget til 383.000 mod forudsete 700.000. Og nu i 2006, hvor målet i søndags var, at 1.000.000 danskere var brugere af certifikatet, er den digitale signatur altså kun oppe på 680.000 brugere.

»Det er helt afgørende, at samfundet høster det potentiale, digitaliseringen indebærer,« siger underdirektør Tina Füssel fra Finansrådet, der repræsenterer bankerne i Danmark.

Bankernes Net-ID blev i sin tid vraget som mulighed, og i stedet blev TDCs digitale signatur indført som standard for borgernes id i digital kommunikation med den offentlige forvaltning. En beslutning der kom bag på bankerne, fordi de i forvejen havde en stor udbredelse med netbank.

Men en del af kritikken forstummer nu i takt med muligheden for i langt højere grad end tidligere at anvende signaturen.

»Der er ved at være en masse tjenester. Over 100. Så i takt med, at flere folk ser dét, skal der nok komme flere, der bruger det,« siger Morten Storm Petersen i TDC Certificeringscenter, der står for udrulningen af den digitale signatur på vegne af de offentlige myndigheder. Og den holdning er han ikke alene om.

»Problemet var, at der i starten ikke var så meget at anvende den til. Men nu er digital signatur kommet over det kritiske punkt,« siger Lars Frelle-Petersen, leder af den Digitale Taskforce under Finansministeriet, der blandt andet vurderer de teknologiske løsningers værdi inden for det offentlige i Danmark.




IT-JOB

De Nationale Geologiske Undersøgelser for Danmark og Grønland (GEUS)

IT-systemadministrator søges til GEUS

Udlændinge- og Integrationsministeriet

Forretningsudvikler med fokus på digitalisering og AI
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere