Klumme: Danmark på nettet

Per Helle, formand for Dansk Dataforening, skriver om regeringens IT-plan til 150 mio. kr., som bl.a. betyder at der skal oprettes en ny Internet-portal til det offentlige.

Forskningsminister Birte Weiss har lanceret regeringens IT-plan for efteråret som bl.a. indeholder at den enkelte dansker og virksomhederne skal kunne søge informationer hos og kommunikere med den offentlige sektor via Internettet, på en langt enklere måde end det er tilfældet i dag. Endvidere bliver der for hver enkelt dansker etableret en personlig entredør på Internettet til den offentlige sektor, en individuel portal som man kan skræddersy til egne behov. I alt afsættes der 150 mill. kr. til projekterne.


Det er et meget flot initiativ forskningsministeren her er kommet med og en god opfølgning på redegørelsen "Omstilling til netværkssamfundet". Med denne indsats vil vi komme et pænt stykke vej frem mod at den enkelte borger får lettere adgang til det offentlige - at det offentlige kommer tættere på den enkelte - også på nettet.


Det offentlige går foran og stimulerer med sit initiativ til at Internettet får en fornuftig anvendelsesmulighed, som vi har savnet i lang tid. Reel tidsbesparelse i form af f.eks. udfyldelse af elektroniske blanketter vil på mange måder gøre det lettere for både borgere og virksomheder at kommunikere med det offentlige.


Hvis der skulle være en enkelt tidsel i buketten af roser, så er det, at der stadigvæk ikke er noget udspil omkring en digital signatur til alle danskere. Jeg forstår godt at man ikke vil bruge mange penge på at udlevere f.eks. et chip-kort med digital signatur på, men det offentlige bør gå forrest og få lagt en basis for en fælles infrastruktur for digital signatur. Hvis man så ønsker at få sin signatur på et chip-kort, ja så må man betale hvad det koster. Det hindrer ikke at det offentlige får sat den digitale signatur på skinner, og disse startomkostninger tror jeg hurtigt tjenes hjem, når folk ønsker at få et chip-kort med digital signatur på.


Så til slut: tak for et godt udspil. Dansk Dataforening vil gå aktivt ind og støtte hvor vi kan for at få dette store projekt til at lykkes.


Af Per Helle, formand for Dansk Dataforening




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere