Digital signatur - nøglen til tryghed på Nettet

Et EU-direktiv om digital signatur ventes vedtaget den 30. november. Lovgivningen om digital signatur lukker for alvor op for handlen og selvbetjeningsmulighederne på Internet.


Den digitale underskrift anses af mange, heriblandt forskningsminister Birte Weiss, for at være nøglen til tryghed på Nettet. Skal man snyde med en elektronisk underskrift kræver det, ifølge IT+ direktør Martin Møller, at man både har den private kodenøgle og brugerens kodeord.


Den digitale underskrift består af:


- en unik kode, der kun kan frembringes ved hjælp af afsenderens personlige pinkode og kodenøgle. - Kodenøglen er en unik talstreng, der kan ligge på computeren, en diskette eller et chipkort af samme type som telekort. - Sidstnævnte kræver, at computeren har en kortlæser.


Den elektroniske signatur åbner for alvor op for mulighederne på Internet. Den kan bruges i situationer, der hidtil har krævet en personlig underskrift, den kan bruges som identifikation og den kan åbne for en langt større selvbetjening. F.eks. vil man kunne kontakte kommuner via Internet, identificere sig selv med den elektroniske signatur og derefter have fri adgang til kommunens oplysninger om en selv eller om en bestemt sag, - døgnet rundt.


Birte Weiss vil ifølge Jyllands-Posten implementere EU-direktivet i dansk lovgivning hurtigst muligt.


(Kilde: Jyllands-Posten)




    Brancheguiden
    Brancheguide logo
    Opdateres dagligt:
    Den største og
    mest komplette
    oversigt
    over danske
    it-virksomheder
    Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
    Hewlett-Packard ApS
    Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

    Nøgletal og mere info om virksomheden
    Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

    Kommende events
    Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

    Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

    20. august 2024 | Læs mere


    Det Digitale Produktpas

    Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

    21. august 2024 | Læs mere


    Cyber Security Summit 2024

    På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

    27. august 2024 | Læs mere