Strengere krav til Bluetooth-produkter

Skal Bluetooth-teknologien for alvor slå igennem, skal der stilles strengere krav til produkterne. Et af kravene er, at det kun skal tage fem minutter fra Bluetooth-produktet pakkes ud, til det er koblet op.

»Five-minutes-out-of-the-box«. Sådan kalder Mike McCamon, der er administrerende director for Bluetooth Special Interest Group (SIG), sit nye forslag, der skal øge Bluetooth-teknologiens popularitet hos brugerne. Kravet er, at det kun skal tage fem minutter fra et Bluetooth-produkt pakkes ud, til det er koblet op, skriver ZDnet.

Bluetooth gør det muligt at skabe såkaldte PAN's (Personal Area Networks) og forbinde computere, mobiltelefoner, pda'er, printere og andre enheder trådløst.

»For at vi skal opnå den succes, vi tror, er mulig, skal vi levere en "five-minutes-out-of-the-box"-oplevelse,« sagde McCamon ved Bluetooth Developers Conference, som løber af stabelen i USA i denne uge.

»Vi skal gøre det nemt for kunderne. Der findes allerede produkter, der lever op til den målsætning, men andelen skal øges,« sagde McCamon. Han peger blandt andet på trådløse headsets til mobiltelefoner som produkter, der lever op til fem-minutters regelen, mens der er problemer med mere sofistikerede produkter som bærbare, printere og digitale kameraer.

På konferencen vil Bluetooth SIG præsentere producenterne for en række nye tekniske tiltag og forslag til, hvordan fem-minutters grænsen til nås. McCamon ville dog ikke offentliggøre disse forslag.

Bluetooth successen lader vente på sig. I 1999 forudsagde analytikere at der i 2002 ville være mere end 200 millioner computere med indbygget Bluetooth og at omkring 80 procent af alle mobiltelefoner ville være udstyret med Bluetooth.

Men det tal er slet ikke nået. Ser man bort fra mobiltelefoner, er Bluetooth stadig en kuriositet. Allied Business Intelligence (ABI) estimerer at der blev solgt omkring 56 millioner Bluetooth-enheder i 2001.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere