Hacker-angreb mod Århus Universitet

En virus, der giver bagmanden kontrollen over inficerede maskiner, har spredt sig over det trådløse netværk på Århus Universitet.

En hacker truer forskning på Århus Universitet, da han gennem en virus kan tage fuldstændig kontrol over de op til 70 maskiner, der hidtil er inficeret gennem institutionens netværk.

It-sikkerheden på danske universiteter og forskningsinstitutioner overvåges blandt andet af Danish Computer Emergency Response Team, kaldet DK.CERT. Her oplyser lederen, Preben Andersen, at det især er Parkkollegierne omkring Århus Universitet, der er ramt.

»Når hackeren har kontrol over maskinen, kan han kommandere
den til at gøre, hvad han ønsker, så hvis der ligger fortrolige oplysninger om forskning på computeren, kan
han også få fat i dem,« siger Preben Andersen til Århus Universitets avis, Campus.

Der er tale et såkaldt "botnetværk," hvilket betyder, at virussen spreder sig over mange maskiner samtidig og ofte består af et lille program, der spreder sig gennem emails eller programmer, der hentes fra mere tvivlsomme netsider.

Det betyder, at maskiner bragt ind i det trådløse netværks område kommer i fare for også at blive inficeret og dermed blive en del af hackerens netværk.

Preben Andersen vurderer dog, at hackeren vil få det svært, da DK.CERT og Datakontoret på Århus Universitet har lukket for adgangen til de inficerede maskiner og løbende overvåger nettrafikken. Preben Andersen vurderer desuden, at hackeren kan spores og vil blive retsforfulgt.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere