Aprilsnar på nettet - Blev du narret?

Google inviterer dig til Mars og Zepto vil til månen. Se dagens aprilsnarre her.

Den 1. april er traditionen tro dagen, hvor fantasien får frit spil, og den kritiske sans bliver sat på prøve.

Her er en lille gennemgang af årets fupnumre på nettet.

Google er efterhånden kendt for sine gennemførte aprilsnarre. Sidste år forsøgte firmaet at bilde os ind, at søgegiganten ville sælge internetforbindelser via kabler, der skulle skylles ud af toilettet.

I år har Google endnu større ambitioner. Årets gimmick hedder Virgle.

Virgle er tilsyneladende et samarbejde mellem Google og Virgin. Projektet går ud på at opstarte en koloni på Mars.

I bedste beta-test-stil skal man ansøge om at blive medlem af ekspeditionen. For eksempel skal man udfylde dette underholdende spørgeskema.

Et af spørgsmålene - der skal afgøre om man er en velegnet rum-turist lyder:

- Jeg er en verdensklasse-ekspert i:

A: Fysik

B: Medicin

C: Ingeniør-videnskab

D: Guitar Hero II

Som afslutning på ansøgningen skal man sende en 30 sekunder video til YouTube og motivere sin ansøgning. Indtil videre er det kun de to Google-grundlæggere og Virgins administrerende direktør, der har indtalt
videoer.

Og så er der alle de andre

Det er langt fra alle andre, der har haft samme ihærdighed i udformningen af deres aprilsnar.

Hos nordjyske Coolshop.dk lovede indehaveren i dag, at firmaets lager af spil i fremtiden bliver opbevaret på køl for at forlænge holdbarheden.

Danske Zepto påstod her til morgen, at et samarbejde med Intel betyder, at man i fremtiden kan se navnet "Zepto" indgraveret i månen. Intel har nemlig tidligere samarbejdet med NASA vedrørende en laserkanon i RANSLIRPA-projektet.

Telia var allerede på banen i går med en nyhed om et nicheprodukt til rygere:

»Vi kan se, at rygere er 20 procent mindre online end ikke-rygere, og i en global verden betyder den manglende effektivitet et kæmpe tab for Danmarks konkurrenceevne. Derfor lancerer vi nu et helt nyt modem med indbygget lighter, så rygerne ikke længere kan bruge rygepauserne som undskyldning for ikke at tage del i den globale konkurrence,« lød forklaringen fra pressechef Rune Fick Hansen i Telia (Se billedet øverst til højre).

Danske Engodsag.dk har i dag annonceret, at firmaet i fremtiden skal sponsere Benedict XVI's bil for at få fat i de mange internethandlende i Vatikanstaten (Der er 932 indbyggere).

Vores søstermagasin Mobil.nu annoncerede en historie om filmudlejning hos Bibob. Den var åbenbart så troværdig, at Bibob efterfølgende måtte afkræfte den.

ComONs aprilsnar

På den meget læste blog Techcrunch skriver Michael Arrington, at han vil sagsøge Facebook for 100 millioner kroner, fordi hans foto optræder i applikationer i Facebook, som må betragtes som reklamer.

Hvis årets aprilsnarre har vækket din appetit, så har magasinet Wired en oversigt over de 10 bedste it-relaterede fupnumre gennem tiderne. Og her kan du finde de 100 bedste af slagsen.

ComON har selvfølgelig også bragt en aprilsnar. Nogen ville måske tro, at det er historien om, at Adobe vil eje brugernes billeder på Photoshop Express, men den var faktisk god nok.

Narren lå i stedet begravet i historien om Helge Sanders pirat-afgift, der ville sørge for at dæmme op for piratkopiering og samtidig skåne miljøet ved hjælp af hastighedsbegrænsningen på de hurtigste netforbindelser.

Af hensyn til historiebøgerne har vi nu fjernet artiklen.

Hvis ComONs-læsere har set andre fupnumre på nettet i dag, så vil vi gerne høre fra jer i forummet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere