Open source-udvalg skal hjælpe danske virksomheder

IT-Brancheforeningen præsenterer nu i samarbejde med foreningen for Open Source Leverandører et open source-udvalg, der skal hjælpe open source-virksomhederne til at blive mere professionelle.

IT-Brancheforeningen præsentere i samarbejde med foreningen for Open Source Leverandører (OSL), nu et såkaldt open source-udvalg. Formålet med udvalget er primært at man gennem blandt andet rådgivning og gensidig erfaringsudveksling vil hjælpe open source-virksomhederne til at blive mere professionelle og samtidig øge muligheden for højere indtjening.

OSL's formand, Morten Kjærsgaard, hilser tiltaget velkommen.

»Jeg har bestemt positive forventninger. Det betyder ikke, at vi er sikre på, at det går godt, men vi vil godt lægge kræfter i det med for eksempel at formulere målsætninger, når der kommer sådan et initiativ,« siger han til ComON.

Han blev først klar over, at man ville danne et egentlig open source-udvalg for et par dage siden.

»Da vi stiftede vores forening tilbage i slutningen af 2003 havde vi en snak med netop brancheforeningen omkring deres prioritering af open source. Men de prioriterede det ikke højt nok, og et udvalg lå ikke på tegnebrættet. Siden er vi blevet store og har fået godt 30 medlemmer, store som små, og det har de fået øje på i brancheforeningen,« siger han og tilføjer, at der i øjeblikket er stor fokus på open source.

Administrerende direktør i IT-Brancheforeningens, Jacob Lyngsø, afviser da også, at der er tale om en panikløsning for at holde på medlemmerne.

»Vi gør det, vores medlemmer gerne vil. Hvis der er et stort ønske, om at starte noget nyt, så gør vi det. Og open source er jo efterhånden blevet af et sådan omfang, at der er mange arbejdspladser i det,« siger han til ComON.

Hidtil har man kunnet håndtere det i de enkelte udvalg i organisationen, men nu er der altså blevet et behov for et egentlig udvalg.

Jacob Lyngsø forklarer, at man forventer, at udvalget vil skabe større opmærksomhed og bedre rammeaftaler på politisk plan og lave en god sparring med de virksomheder, der er inden for open source.

Udvalget får en række beføjelser, og det glæder Morten Kjærsgaard.

»Udvalget får en form for anatomi, og så vidt jeg forstår, betyder det, at udvalget kan komme med selvstændige udmeldinger, både til presse og på det politiske niveau,« siger han.

Ideen til et open source-udvalg blev oprindeligt fostret af Ken Tomassen, der er administrerende direktør for Novell Danmark. Og det er således også ham, der sætter sig i formandsstolen, når udvalget begynder deres arbejde efter sommerferien.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere