Staten lunken over for ip-telefoni

Under 40 procent af de statslige institutioner tilknyttet statens fælles telefonsystem går med overvejelser om at indføre ip-telefoni.

Mens ip-telefoni går sin sejrsgang i det private erhvervsliv, så er man mere tilbageholdende i staten. Det viser en forundersøgelse fra Slots- og Ejendomsstyrelsen. Således har kun 15 ud af 40 statslige institutioner, svarende til 37,5 procent, gjort sig overvejelser om at indføre ip-telefoni.

De adspurgte institutioner er alle sammen tilknyttet Centraladministrationens Fælles Telefonsystem (CFT), der bruges af i alt 54 statsinstitutioner i det centrale København i omegnen af Christiansborg.

Det er institutionerne selv, der bestemmer om de vil benytte ip-telefoni. Men ifølge Slots- og Ejendomsstyrelsen er der i dag ikke nogen besparelser at hente.

»I dag er situationen (...) den, at det ikke er billigere for en statsinstitution at kommunikere med omverdenen vha. IP-telefoni. Derimod kan der være fordele ved at anvende IP-telefoni til samtaler mellem en ministeriekoncerns forskellige institutioner på forskellige adresser. Her kan samtaler mellem koncernens institutioner føres gratis via de datalinier, der forbinder institutionerne i fælles datanet. Denne form for IP-telefoni kræver ikke, at institutionernes telefoner udskiftes til IP-apparater. IP-telefoni kan også give besparelser på forskellige driftsomkostninger, hvis det indføres internt i en institution som erstatning for traditionel telefoni, men det kræver en nærmere benchmarking at vurdere de reelle besparelser i forhold til andre telefoniløsninger,« siger telechef Gerner Jensen fra Slots- og Ejendomsstyrelsen.

På baggrund af forundersøgelsen indleder styrelsen nu arbejdet med en større undersøgelse af de fremtidige telefonibehov i statsadministrationen. Analysearbejdet løber af stablen i de kommende tre måneder, hvorefter Slots- og Ejendomsstyrelsen indstiller til Finansministeriet, hvilke telefoniløsninger centraladministrationens institutioner skal anbefales at bruge i fremtiden.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere