Microsofts danske direktør, Jens Moberg, undskylder nu offentligt den række af fejl, der på det seneste er blevet påvist i Microsofts produkter. Jens Moberg vil slå fast, at Microsoft tager sikkerheden yderst alvorligt og lover endvidere, at de danske brugere i fremtiden vil få langt hurtigere adgang til sikkerhedsmæssige opdateringer. I dag går der ofte tre til fire uger, før sådanne er tilgængelige for danske brugere.
De sidste par uger har været turbulente for giganten Microsoft. Først afslørede en bulgarsk programmør et fatalt sikkerhedshul i Internet Explorer, og kort efter blev en fejl i tjenesten Hotmail opdaget. - En fejl, der regnes for at være det største sikkerhedshul nogensinde i Nettets historie. Fejlen blev ikke bedre af, at der, efter man var bekendt med den alvorlige sikkerhedsbrist, gik over ti timer før tjenesten blev lukket. "Kunne vi gøre noget om i sagen om hotmail, ville vi øjeblikkeligt have lukket for tjenesten indtil fejlen var rettet" udtaler Jens Moberg til Politiken.
I kølvandet på Hotmail-fejlen kom så skandalen om, at Microsoft i samarbejde med USA's National Security Agency (NAS) havde skabt hemmelige "bagdøre" i styresystemet Windows. Bagdøren skulle angiveligt gøre det muligt for NSA at tappe følsomme, krypterede oplysninger fra alle Windows-baserede computere. Jens Moberg tilbageviser overfor Politiken historien, og på Microsofts website kan man læse en bulletin, hvor sagen gennemgås punkt for punkt, og hvor konklusionen lyder: "En rapport hævder at Microsoft har installeret en 'bagdør' for National Security Agency, der skulle gøre det nemmere for NSA at få adgang til computere. Denne påstand er falsk".
Det har længe været kendt, at Windows krypteringsarkitektur indeholdt to nøgler, og at den ene nøgle ejes og opbevares af Microsoft. Den anden nøgle blev af det canadiske krypteringsfirma Cryptonom kædet sammen med NSA, fordi nøglen bærer navnet "_NSAKEY". Det bortforklarer Microsoft med en uheldig navngivning, som hænger sammen med, at krypteringen skal overholde en række sikkerhedskrav stillet af NSA. Begge nøgler ejes, ifølge Microsoft, af Microsoft selv og deles ikke med hverken organisationer eller regeringer.
Microsofts bulletin kan læse i sin fulde længde på www.microsoft.com.
(Kilde: Politiken, Digi.no)