Cisco udvikler processor med 40 kerner

Cisco har brugt fem år og mere end en milliard kroner på at udvikle en netværksprocessor med 40 kerner, der skal tackle den eksplosivt stigende datatrafik på nettet.

Den er ikke så sexet som en ny iPod eller så spændende som en ny pc-processor, mens Ciscos seneste routerlancering beskrives alligevel som lidt af et kvantespring. Det har taget fem år og halvanden milliard kroner at udvikle routerens nye Quantum Flow-processor, der med sine 40 kerner og 800 mio. transistorer skulle være verdens mest avancerede netværksprocessor.

Quantum Flow kan håndtere 20 millioner datapakker pr. sekund og har processorkraft svarende til 20 dual core-servere, men bruger langt mindre strøm og kun en tiendel så meget plads.

Det er den eksplosivt stigende internettrafik, der har fået Cisco til at udvikle routeren ASR 1000. Det forventes at nettrafikken vil runde 29 exabytes pr. måned i 2011, og væksten drives blandt andet af ip-telefoni, video, net-tv og musik på nettet.

Og det er her, routeren ASR 1000 kommer ind i billedet. Den skal sælges til teleselskaber og større virksomheder, som kan erstatte op til 160 eksemplarer af forgænger-modellen 7200 med én enkelt ASR 1000 og i samme ombæring halvere deres strømforbrug. Ifølge Ciscos beregninger kan der spares CO2-udslip svarende til et års udstødning fra tre biler.

En enkelt boks skulle være i stand til at levere en fuldt krypteret VPN-forbindelse til hver eneste større by i verden eller overføre alle Shakespeares værker 5.250 gange i sekundet.

Prisen for routeren starter ved 35.000 dollar og fortsætter opefter, men så er der også både router, switch, firewall, IPSec, VPN, deep packet inspection (DPI) og Session Border Control (SBC) i boksen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere