Følg år 2000 problemet til dørs!

Danmark er godt forberedt til år 2000. De samfundskritiske virksomheder har meldt ud, at de forventer at levere service som normalt. De vigtige statslige IT-systemer er meldt klar og den kommunale sektor forventer også at være på plads.


Den private sektor er mere tilbageholdende med at informere om år 2000 status. Men den information, der er tilgængelig, viser, at virksomhederne har taget problemet alvorligt og brugt mange ressourcer for at sikre en god overgang til år 2000.


Vi kan derfor glæde os til at fejre skiftet til år 2000. Og selvom det ikke bliver det brag af en fest, som de mest optimistiske festarrangører havde regnet med, så er jeg sikker på, at der bliver fest.


Men når det er sagt, så er det også nødvendigt, at erkende, at år 2000 problemet skal følges til dørs.


Murphys lov om, at alt, hvad der kan gå galt, det går galt, gælder også her. Der vil være områder, hvor mulige problemer er overset, eller hvor rettelse af fejl har skabt nye fejl.


Mange virksomheder og offentlige institutioner planlægger derfor et særligt beredskab omkring år 2000. Det er ikke udtryk for, at de forventer mange fejl og problemer. Men har man gennemført en velovervejet planlægning af beredskab, så kan man minimere konsekvenserne af de fejl, der opstår. Det sparer både tid og penge og forhindrer muligt kaos.


Vi vil derfor opleve, at der netop på denne særlige festlige nat vil være mange ekstra på arbejde.


Aldrig har forsyningen med el, gas, vand og varme været så godt overvåget.


Beredskabsmyndighederne har planlagt øget bemanding, og i kommunerne er der planlagt ekstra beredskab for at sikre, at ingen behøver at føle sig utryg denne aften.


Mange virksomheder vil checke, at alarm- og låsesystemer fungerer. Andre vil undersøge kritiske varme- eller kølesystemer. Og alle virksomheder, der er storbrugere af edb, sikrer sig, at systemerne kommer helskindet gennem årtusindeskiftet.


Med henblik på at følge udviklingen henover nytår, etableres en særlig gruppe, "Regeringens år 2000 gruppe". Gruppen omfatter deltagere fra 10 ministerier. Dens primære opgave vil være at indsamle, vurdere og formidle information. I løbet af eftermiddagen og aftenen den 31. december følges udviklingen internationalt via bl.a. TV og Internet og særlige internationale kontakter.


År 2000 problemet skal følges til dørs, og det bliver det, også selvom døren først kan lukkes helt og endeligt i løbet af januar.


Af forskningsminister Birte Weiss




    Brancheguiden
    Brancheguide logo
    Opdateres dagligt:
    Den største og
    mest komplette
    oversigt
    over danske
    it-virksomheder
    Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
    Advania Danmark A/S
    Hardware, licenser, konsulentydelser

    Nøgletal og mere info om virksomheden
    Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

    Kommende events
    PCI og cloud-sikkerhed: Strategi til beskyttelse af betalingsdata

    Er din organisation klar til de nye PCI DSS 4.0-krav? Deltag i vores event og få indsigt i, hvordan du navigerer i compliance-udfordringerne i en cloud-drevet verden.

    16. januar 2025 | Læs mere


    Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, Aarhus: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

    Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

    21. januar 2025 | Læs mere


    Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, København: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

    Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

    23. januar 2025 | Læs mere