Regeringen kræver skærpet overvågning

Regeringens udspil til terrorbekæmpelse indeholder skærpede krav til overvågning af elektronisk kommunikation.

Fremover skal danske teleselskaber gemme oplysninger om alle indgående og udgående opkald hos kunderne. Teleselskaberne skal desuden registrere alle elektroniske breve som sendes og modtages. Det er indholdet i regeringens antiterror-bekendtgørelse, som blev fremlagt i denne uge.

I forhold til den nuværende praksis er der tale om skærpede krav på en række områder.

»Vi skal nu registrere den teletrafik, som folk modtager, hvilket vi ikke allerede gør i dag. Jeg kan endnu ikke sige, hvad det vil medføre for os af ekstraudgifter, men det ligger langt ude over, hvad det oprindelige sigte var på dette område,« siger TDC-vicedirektør Jens Hauge til Berlingske Tidende.

IT-Brancheforeningen udtrykker overraskelse over de nye krav, som kan ramme hosting-firmaer og andre it-selskaber, der ikke hidtil har været omfattet af teleloven.

»I udspillet sigter man meget bredt til andre end rene teleselskaber. I princippet stiller man krav om registrering af teletrafik hos alle, der sælger samlede IT-løsninger, og det er meget bekymrende,« siger Jane Eis Larsen, vicedirektør i IT-Brancheforeningen, til Berlingske Tidende.

De nye krav til overvågning har fået Telekommunikations-industrien til at overveje at kræve kompensation af regeringen. Det er selskaberne selv, som skal betale udgifterne til de nye tiltag.

Bekendtgørelsen er nu sendt i høring og teleselskaberne har seks uger til at aflevere deres svar.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere