Microsoft kan tvinge Windows 7 til succes

Hvis ikke Windows 7 bliver en succes af sig selv, så har Microsoft magt nok til at tvinge systemet til succes, mener IDC.

Microsoft kommer ikke til at opleve et lige så forsmædende nederlag med Windows 7, som var tilfældet med Windows Vista.

Det er analysehuset IDC overbevist om. Faktisk er de så sikre, at det er meget svært at få dem til at forholde sig til, hvilken situation Microsoft vil befinde sig i, hvis Windows 7 bliver endnu et nederlag. Det andet nederlag i træk. Nederlaget er ellers på overfladen nærliggende. Flere undersøgelser viser, at virksomheder hellere vil fastholde Windows XP end drøne ud og skifte til Windows 7.

"Der er intet, der tyder på, at Windows 7 vil fejle. Windows XP har flere år på bagen, end da Vista kom, og systemet kan ikke udnytte nyere computer med flere processorkerner og meget ram. Det vil også blive sværere og sværere for virksomheder at holde fast i XP. Det bliver ikke solgt længere, og sikkerhedsopdateringerne stopper. Derfor kan Microsoft groft sagt tvinge folk til at skifte til Windows 7, hvis de ikke gør det af sig selv. Der er simpelthen ingen nævneværdige alternativer til Windows 7 for virksomheder," siger IDCs danske analytiker Anders Elbak til ComON.

Han mener også, at mange vigtige programmer vil rykke over på Windows 7 i de kommende versioner. Men selv hvis virksomhederne er tilfredse med XP og deres nuværende programmer, så vil de alligevel skifte til Windows 7 inden for de næste tre år.

"Når virksomhederne skal udskifte deres pc'ere så kommer de med Windows 7 installeret. Derfor vil man se et blandingsmiljø, hvor virksomheder kører med både XP og Windows 7. Der er også mange virksomheder, der har aftaler med Microsoft, så de kan opgradere til Windows 7 gratis," siger Anders Elbak.

Han betragter ikke Cloud Computing og Cloudbaserede operativsystemer som reelle alternativer til Windows 7.

"Vi er kun i begyndelsen af cloud-computing, og der vil gå lang tid, før virksomhederne skifter til cloudbaserede styresystemer," siger Anders Elbak.

Microsofts direktør Steve Ballmer har netop meldt ud, at Windows 7 ikke vil medføre et løft i salget af pc'ere. Det tror IDC heller ikke kommer til at ske. I stedet vil der foregå en naturlig udskiftning af computere, efterhånden som de ikke kan følge med længere.

Undersøgelser viser, at virksomheder vil lurepasse det første år, og først i slutningen af 2010 begynde at skifte til Windows 7.




IT-JOB

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Senior Delivery Manager

Netcompany A/S

IT Consultant

Gehl Architects ApS

IT Supporter
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere