Britiske politi-fagforeninger kritiserer Tetra

Politi-fagforeninger i Storbritannien mener at Tetra kan misbruges til at overvåge den enkelte betjent - selv udenfor arbejdstiden.

I Storbritannien er et landsdækkende Tetra-netværk til politiet og andre beredskabs-myndigheder ved at være på plads. Men samtidig hagler det med kritik fra politiets egne fagforeninger, som frygter overvågning, sundhedsfare og tekniske problemer.

Scottish Police Federation (SPF) mener at de indbyggede GPS-modtagere i Tetra-telefonerne vil gøre det muligt at følge den enkelte betjents færden - selv udenfor arbejdstiden.

SPF har indgået en aftale med politichefernes fagforening, som betyder at telefonerne ikke må bruges til at spore politifolk i fritiden uden tilladelse fra den øverste ledelse.

GPS-modulerne skal gøre det lettere at foretage central planlægning og koordinering af politiaktioner, men systemet er stadig plaget af tekniske problemer.

Med en speciel knap på Tetra-telefonen kan betjenten automatisk etablere en forbindelse til centralen og kolleger i nærheden - det er ihvertfald tanken, men i praksis fungerer denne funktion kun delvist.

SPF's søsterorganisation i England og Wales, Police Federation, er bekymret over mulige helbredsskader fra mobilstrålingen. Den britiske regering vil derfor bruge mere end 60 millioner kroner på en femten-årig undersøgelse af betjentenes helbred, som skal gennemføres af Imperial College i London.

Udbygningen af det landsdækkende Tetra-netværk i Storbritannien er heller ikke sket uden problemer. Politiet i Edinburgh klager over at dækningen stadig er for dårlig rundt om det skotske parlament og det kongelige Palace of Holyroodhouse. Kommunikationen med politiets helikoptere fungerer heller ikke endnu.

Det britiske Tetra-netværk, Airwave, er etableret af teleoperatøren mmO2 og benytter en 25 KHz bred kanal i frekvensområderne 160, 400 og 870 MHz med en maksimal hastighed på 28,8 Kbit/s.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere