NSA vil både forsvare og angribe på Internet

Den amerikanske efterretningstjeneste NSA opruster til informationsteknologisk krigsførsel.

Næste gang, du bliver hacket, er det ikke umuligt at hackeren sidder hos den amerikanske "kodefabrik" NSA. Chefen for efterretningstjenesten, Michael Hayden, sagde mandag på en konference om IT-sikkerhed i Baltimore, at NSA både vil indtage en offensiv og defensiv rolle i informationsbaseret krigsførsel.


"Information er nu et sted," sagde Hayden, og henviste til behovet for en juridisk struktur, som skal på plads inden "informationsoperationer" officielt kan tilføjes til det amerikanske våbenarsenal. Amerikanske generaler kan så vælge at sende hackere i kamp mod fjenden, på lige fod med luftstyrker, landtropper og krigsskibe.


Hayden talte om behovet for at udføre informations-operationer for at garantere den amerikanske sikkerhed. Han tilføjede, at NSA endnu ikke er autoriseret til at indtage en offensiv rolle i cyberspace.


Med beslutningen om at deltage i konferencen, sponsoreret af National Institute of Standards and Technology, signalerede spionchefen samtidig, at NSA søger at indgå tættere partnerskaber med den amerikanske IT-branche. Hayden efterlyste et bedre samarbejde med erhvervslivet, og sagde samtidig, at NSA har udført pionerarbejde indenfor biometrik og beskyttelse af e-handel.


NSA's officielle opgave er at udvikle nye systemer til kryptering af informationer og finde svagheder i fjendens systemer og koder. Men NSA bliver også beskyldt for at være drivkraften bag det globale overvågningsnetværk Echelon.


(Kilde: CNN, Reuters)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere