Napster-kloner spionerer brugeren

En stribe af de nye fildelings-programmer beskyldes nu for at indeholde software, der spionerer brugeren - såkaldt spyware.

Flere af de nye Napster-kloner, der gør det muligt for brugerne at dele filer over peer-to-peer netværk, beskyldes nu for at indeholde software, der spionerer brugerne - såkaldt spyware. Programmerne rapporterer om brugerens bevægelser på Nettet og serverer reklamer mens brugeren er online, skriver den amerikanske tjeneste ZD Net.


Installerer man eksempelvis peer-to-peer programmerne BearShare eller iMesh, får man automatisk spyware softwaren SaveNow med i købet. SaveNow er udviklet af WhenU.com og programmet holder øje med brugerens bevægelser på Nettet, ligesom det aktiverer reklamer i eksterne browser-vinduer. SaveNow rapporterer dog ikke brugerens aktiviteter til tredjepart.


Værre ser det ud med spyware-programmet Offer Companion, der installeres sammen med peer-to-peer programmet Audio Galaxy. Offer Companion samler oplysninger om brugerens Internet-vaner og sender dem - sammen med brugerens e-mail adresse - tilbage til Gator.com, der har udviklet spyware-programmet. Man kan dog undgå at installere Offer Companion, når man installerer Audio Galaxy, hvis man er opmærksom herpå.


Firmaerne udstyrer de gratis programmer med spyware i et forsøg på at tjene penge. Brugernes vaner er penge værd i forhold til annoncører. Ofte fortsætter spyware-programmer aktiviteterne selv om det oprindelige program lukkes ned.


Man kan læse mere om spyware programmer på webstedet Cexx.org.


(Kilde: ZD Net)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere