Google-afgift mister støtte

De Radikale vil ikke lægge navn til en redegørelse om en mulig Google-afgift.

De Radikale støtter ikke ideen om at lægge en afgift på søgemaskiner som Google. Derfor fortæller partiet nu, at det ikke ønsker at få undersøgt om sådan en afgift er mulig. En kommende redegørelse udgår derfor af et fælles R-S-SF-medieudspil.

"Det har altid stået klart, at vi ikke vil have noget at gøre med noget, som forhindrer den frie vidensdeling. Vi vil ikke være med til at begrænse. Vi mener, at den vidensdeling, der foregår på søgemaskiner, er et gode. Derfor er vi principielt imod den slags afgifter," siger Jørgen Poulsen, medieordfører for De Radikale.

Det strider mod de oplysninger, som ComON tidligere har videregivet. Socialdemokraternes medieordfører, Mogens Jensen, fortalte fredag, at både Socialdemokraterne, SF og De Radikale stod bag et forslag om at undersøge, om Danmark eller EU kan pålægge søgemaskiner en afgift. Undersøgelsen skulle ifølge socialdemokraten være et led i et fælles medieudspil, som de tre partier lancerer denne uge. Pengene skulle komme kulturlivet til gode og var inspireret af det franske forslag om at beskatte Google. Landets præsident, Nicolas Sarkozy, var blandt tilhængerne af en googleskat, fordi det ifølge Sarkozy er uretfærdigt, at Google tjener penge på franske kliks, men betaler skat i Irland.

Nu fortæller Jørgen Poulsen, at det snarere var en enlig socialdemokratisk ide under forhandlingerne om medieudspillet. Ifølge ham har De Radikale tidligere udtrykt - som led i et kompromis - at der kunne blive tale om, at partierne skulle få lavet en redegørelse for om en afgift på søgemaskiner er mulig. Partiet har dog altid været modstander af en afgift på søgemaskiner og ønsker at undgå at efterlade det modsatte indtryk hos danskerne. Derfor vil De Radikale ikke bakke op om en undersøgelse.

"Problemet var, at Mogens Jensen gerne ville tale meget om sådan en afgift. Jeg tror, at vi andre, Holger K (SF's medieordfører, red.) og jeg, var imod sådan en afgift. Det er svært at være imod, at man undersøger noget," siger Jørgen Poulsen.

ComON ville gerne spørge SF's Holger K. Nielsen, om det er korrekt, at det kun er Socialdemokraterne, der bakker op om ideen. Holger K. Nielsen er dog i Irak, og han ønsker først at kommentere sagen, når han kommer hjem.

Forslaget er dog foreløbigt dødt. Det fremgår af en email, som politisk ordfører for Socialdemokraterne, Henrik Sass Larsen, lørdag sendte til en række politikere og medarbejdere fra SF, Socialdemokraterne og De Radikale. I emailen konkluderede han, at forslaget ikke længere er en del af det fælles medieudspil, og at det nu vil være op til partiernes skatteudvalg, hvis forslaget om en "googlebeskatning" skal op igen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere