Da tre-årige Holger Krag søndag forsvandt i Tranum Klitplantage i Nordjylland holdt nationen vejret. Da han dukkede op igen mandag formiddag, var interessen massiv. Selv på amerikanske CNN var videoen om Holger blandt de populæreste.
Helt tæt på drengens hjem, hos mediet Nordjyske.dk, skød besøgsantallet mandag formiddag i vejret til det tredobbelte i forhold til det normale niveau.
"Vi havde en dårlig performance i to til tre timer. Vi var faktisk ikke nede, men folk har nok oplevet det sådan på grund af de lange svartider," beretter koncern it-chef Henrik Bøjer Jensen fra Nordjyske Medier.
Da ComON ringede i går, mandag eftermiddag, var Henrik Bøjer Jensen usikker på, om load-problemerne kunne have rod i en systemopdatering mandag formiddag, men efter at have analyseret hændelsesforløbet konstaterer han, at det var interessen for lille Holger, der fik siden sat ud af spillet. Systemopdateringen var ovre, da nordjyderne flokkedes til hjemmesiden.
Taskforce og virtuel server løste problem
Henrik Bøjer Jensen beretter, at mediet straks kontaktede koncernens it-selskab, AM IT, som nedsatte en task force til at analysere problemet og finde en løsning.
"Vi løste problemet ved at bygge en ekstra server i en fart for at tage load af, og det lykkedes faktisk," siger Henrik Bøjer Jensen.
Hvor lang tid tog det at bygge serveren?
"I går blev det gjort på under en time," forklarer Henrik Bøjer Jensen.
Hvordan gjorde i det?
"Det var på vores virtuelle servere i AM IT. Man kan sige, at det var i vores interne sky," siger han.
Overvejer ekstra kapacitet eller redesign
Nu skal ledelsen hos Nordjyske Medier diskutere, hvordan de skal forhindre, at siden går ned igen i tilfælde af, at Holger skulle blive væk og fundet igen endnu en gang.
"Vi vil mødes med forretningen efterfølgende for at finde ud af, hvad behovet er for at udbygge kapaciteten, eller om man synes, at det er ok, som det er nu. For så mange gange forsvinder Holger jo ikke. Så det er en vurdering mellem økonomi og kapacitet," siger Henrik Bøjer Jensen.
Nordjyske.dk består af forskellige komponenter, der hiver forskellig kraft ud af båndbredde og serveren. Eksempelvis eksterne komponenter, videoer, reklamer og lignende kan være ekstra tunge. Måske kan en løsning være at gentænke, hvordan brugerne henter siden.
"I virkeligheden kan det her godt ende med, at vi redesigner hjemmesiden i stedet for at købe ekstra kapacitet," siger Henrik Bøjer Jensen.