Test: Internet Security fra Symantec

Installationen af Norton Internet Security 2001 fra Symantec foregår uden problemer og fremstår meget brugervenligt. Den uøvede bruger skal blot at læne sig tilbage, og lade produktet installere sig selv.

Når NIS2001 er installeret spørger programmet om man ønsker at hente tilgængelige opdateringer. På skærmen kan man nemt og overskueligt følge med i, at programmet bl.a. henter beskyttelse mod CoolNot.worm (QAZ) samt en ny version af Symantec live-up-date.

Når alle disse installationsprocedurer er overstået skal NIS2001 genstarte maskinen. Dette forløber uden problemer og man er forinden blevet tilbudt at oprette en rescue disk i tilfælde af efterfølgende problemer med NIS. Efter genstart er NIS2001 parat til at beskytte din PC mod uønskede hackere.


Som nybegynder er det betryggende, at NIS2001 med standard indstillinger ikke advarer mod pings på trojanske porte. Unødvendig misforståelser bliver på den måde udryddet. En hacker som forsøger at tilgå f.eks. 12345 (Netbus) bliver pænt afvist men samtidig bliver forsøget registreret i logfilen. Men NIS2001 er også indrettet sådan, at den mere øvede bruger kan konfigurere systemet til mere avancerede funktioner herunder filtrering og port blocking.

Derudover indeholder NIS2001 en reklameblokker, javascript og cookie kontrol, en statusfunktion og som tidligere nævnt mulighed for at kontrollere Internet trafikken.


Den aktive konfiguration gemmes i filen NISUM.DAT. Denne fil er gemt og låst under Windows 9x.


Det er nemt at se at Symantec har købt AT-Guard. Mange af de glimrende funktioner hos AT-Guard er intakt, men Symantec har udbygget konsollen yderligere og givet plads til flere udmærkede funktioner. NIS2001 er en del af den store pakke Norton Systemworks 2000 som bl.a. indeholder Norton Antivirus 2001.


Nybegyndere har meget nemt ved at installere NIS2001 og programmet giver en god beskyttelse af den private PC. For den øvede bruger er der mange komplekse indstillingsmuligheder. Det eneste negative ved NIS er det store pladsbehov. Programmer sluger 60+ MB, men NIS2001 bestod Virus112’s test med et flot resultat uden andre bemærkninger.








Beskrivelse Karakter
Funktionalitet****
Sikkerhed****
Brugervenlighed*****
Pris***


Producent : Symantec

Forhandler: Ravenholm

Pris: 473,75 kr. inkl. moms.


Læs hele testen:


  • Test af personlige firewalls: Introduktion



  • Test: Internet Security fra Symantec



  • Test: McAfee Firewall fra McAfee



  • Test: Lockdown2000



  • Test: Zonealarm fra ZoneLabs



  • Test: Secure 4U fra Sandbox Security



  • Test: eSafe Desktop fra Aladdin



  • Test: Sygate Personal Firewall



  • Test: Blackice Basic



  • Test af personlige firewalls: Samlet vurdering




  • Brancheguiden
    Brancheguide logo
    Opdateres dagligt:
    Den største og
    mest komplette
    oversigt
    over danske
    it-virksomheder
    Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
    Advania Danmark A/S
    Hardware, licenser, konsulentydelser

    Nøgletal og mere info om virksomheden
    Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

    Kommende events
    Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

    Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

    20. august 2024 | Læs mere


    Det Digitale Produktpas

    Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

    21. august 2024 | Læs mere


    Cyber Security Summit 2024

    På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

    27. august 2024 | Læs mere