Folketinget udelukket fra Second Life

Venstre har forsøgt at skabe et politisk forum i Second Life, men det vil Christiansborgs it-afdeling ikke være med til. Derfor kan politikerne kun komme i kontakt med deres SL-avatar hjemme fra privaten.

I forrige uge kunne Venstre smykke sig med titlen som første parti i Second Life. Partiets politiske ordfører Troels Lund Poulsen og partisekretær Jens Skipper Rasmussen har sammen søsat en såkaldt ø i Second Life.

Tanken er, at folk fra nær og fjern skal kunne komme i snak med politikerne, og selv stille sig op på en virtuel talerstol. Men den tanke har man tilsyneladende ikke taget til sig i Folketingets it-afdeling. Her er det nemlig besluttet, at de firewalls, der skærmer it-netværket på Christiansborg, ikke skal have den unikke åbning, som en adgang til Second Life kræver.

»Second Life skal bruge en bestemt åbning i firewall'en, og det mener vi ikke, at vi kan tillade på det store netværk,« siger Ole Søndergaard, der er it-ansvarlig på Christiansborg.

Han tilføjer, at man som kompromis-løsning har tilladt, at den firewall, der ligger på medlemmernes bærbare pc'er (som de får udleveret af it-afdelingen) bliver åbnet for Second Life. Dermed kan MF'erne godt komme til at agitere for deres synspunkter i det virtuelle univers, men kun når de befinder sig derhjemme eller et andet sted med et åbent netværk udenfor Christiansborgs tykke mure.
På trods af de skrappe sikkerhedsbegrænsninger i selve Folketinget har Venstre inviteret Socialdemokraternes leder Helle Thornings Smith til debatmøde i Second Life. Det foregår den 1. juni.

Bortset fra Second Life har Christiansborg-politikerne dog nogenlunde uhindret adgang til mesteparten af internettets indhold. Der er eksempelvis ikke installeret hverken pornofiltre eller andre netnannys på MF'ernes pc'er,« oplyser Folketingets it-afdeling.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere