Her er årets 10 bedste spil

Her er den officielle liste over årets bedste spil. Hvis du endnu ikke har købt julegaver til dig selv, så styrt ud og få fat i disse 10 stortitler.

Når historien om spil engang skal skrives vil årene i midten og sidst i det nye årtusindes første årti stå som en milepæl inden for elektronisk underholdning.

Sidste år bragte Xbox 360 spillet Gears of War firstperson shooteren ind i en ny tid med en filmisk og innovativ nytænkning af en genre, der var ved at gå i stå.

Samtidig introducerede BioShock den modne spiller til en verden, der repræsenterede voksne menneskers referenceramme med dysotopisk arkitektur, påtrængende livsglad 30'er musik og et følelsesminipulerende moralsk valg. Dem, der spillede det, glemmer nok næppe de små lillesøstres fortabte men og endnu livsbekræftende skrig.

Sidst men ikke mindst skabte Nintendo Wii en ny generation af gamere i alle aldersklasser.

Det er med andre ord et ganske særligt år, som 2008 skulle følge efter. Alligevel er det gået over al forventning.

ComON har kigget på hvilke 10 spil, der har fået den højeste score på Metacritic, der samler alle anmeldelser i en gennemsnitsvurdering. Det gennemsnit viser, at 26 spil opnåede mere end 90 procent i vurdering. Her er de 10 bedste.

1. Grand Theft Auto IV -
Kongen af cool blev Niko Belic i hans amerikanske odysse centreret om Manhatten, Brooklyn og Queens i et New York, der næste var så levende som i virkeligheden.

2. Little Big Planet -
Forventningerne til Little Big Planet var så store, at det med en hvis ret blev kaldt "frelseren af Playstation3". Umiddelbart ligner det en klassik 2D platformer med bedre grafik, men inde bag ved ligger et spil med så mange lag, at det næsten førte til en ny Muhammedkrise.

3.Metal Gear Solid 4: Guns of the patriot -
Solid Snake kom tilbage i en ældet og træt version af den mand han var engang. IGN spurgte retorisk, om det var tilladt at bryde deres eget scoringsystem ved at give spillet 11.

4. Super Smash Bros. Brawl -
Nintendo Wii havde et år uden de store titler for hardcore spillere. Blandt vrimlen af halvfærdige og helkedelige titler der var produceret for at score kassen på Wii-fænomenet, kom Nintendo selv med årets spil til den hvide boks.

5. Gears of war 2 -
Da Epic oprindeligt afslørede efterfølgeren til Gears of War var det med ordene "bigger, better, badder, more". Mere præcist kan det ikke siges. Det er er tungt spil, et spil med dybde og sanseindtryk, der rammer så præcist at kun de mest hardcore kan spille det i timer i træk.

6. Fallout 3 -
Tredje del af fortællingen om Wasteland, verden efter den apokalyptiske atomkrig, er smukt, filosofisk og involverende. Det er langsomt i sin natur, med en stemning som i filmklassikeren Flugtaktion New York.

7. Chrono Trigger -
Årets spil til Nintendo DS blev Chrono Trigger som bliver beskrevet som svendestykket, mesterværket af en udvikler på toppen af sin formåen. Det er så milevidt foran andre RPG's - RolePlayingGames, at det nærmest er hånligt.

8. Braid -
Braid er utvivlsomt året mest personlige spil. Xbox 360 Live titlen er en enkelt mands hjertebarn og i den klassiske historie om den kidnappede prinsesse gemmer sig et hverdagsdrama om en mand, der blev forladt af hende, han elskede. I et forsøg på at få hende tilbage, forsøger han at manipulere tiden, så de fejl han begik kan rettes.

9. Persona 4 -
Den aldrende Playstation 2 sniger sig ind på listen med RPG'en Persona 4. Spillet foregår på et japansk gymnasium, men ind i mellem forsvinder personerne ind i en verden bag en tv-skærm.

10. World of Goo -
Wiis World of Goo er et puzzle spil, der udnytter Wii til det yderste. Som Braid kan man kun købe det via konsollen og det er skabt af kun tre mennesker. IGN kaldte det "så godt, at man skulle tro Nintendo stod bag."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere