Artikel top billede

"Den digitale verden er midt i en kæmpe omvæltning"

Internettet har stadig brug for os, siger Adobe, der ikke lader sig skræmme af drillerier fra Apple og truslen fra HTML5.

Adobes topledelse svarede i går på den kritik, som firmaet jævnligt bliver konfronteret med.
Nogle kritikere mener, at Adobes eksistens er truet, når internettet træder ind i næste fase, og HTML5 bliver den dominerende standard.

Men den dystre idé om Flashs fremtid afviser man hos Adobe.

"Flash og HTML har altid gået hånd i hånd, og det vil vi blive ved med at gøre i fremtiden. Flash og HTML støtter hinanden, fordi der er en masse ting, som HTML ikke selv kan gøre, og det er der stadig. For eksempel 3D-grafik. Så den indflydelse Adobe har haft på udbredelsen af video på nettet, den samme indflydelse vil vi få med 3D-grafik. Blandt andet fordi vi kan give en ensartet oplevelse på tværs af mange platforme," sagde administrerende direktør Shantanu Narayen på et pressemøde hos Adobe, som ComON var inviteret til.

Der blev igen stillet spørgsmålstegn ved Adobes fremtid, da Apple i sidste uge annoncerede sin download-tjeneste, som også holder Flash ude i kulden. Men den beslutning får heller ikke Adobe til at frygte fremtiden.

"Det, som vi har tilfælles med Apple, er, at vi begge elsker vores brugere. Men lige nu er den digitale verden midt i en kæmpe omvæltning, og det betyder, at der ikke er én rigtig måde at gøre tingene på. Hos Adobe er vi bare fokuserede på at understøtte det frie, åbne internet," sagde Adobes tekniske direktør Kevin Lynch.

Opkøbsforsøg
De to topledere blev også spurgt til rygterne om, at Microsoft har gjort tilnærmelser om opkøb.

Uden at svare konkret på rygtet sagde topchefen:

"Det er klart, at investorer og opkøbere bliver interesserede, når de ser, hvad Adobe kan, og når de ser, hvilke megatrends, der er i markedet lige nu. Det bliver for eksempel mere og mere vigtigt at gøre indhold tilgængeligt på forskellige digitale platforme på en gang. Det kan vi. Og vi har også vist, at vi kan være med til at bringe digitale brugerflader ind i det 21. århundrede," sagde Shantanu Narayen med henvisning til for eksempel digitale udgaver af Wired, som Adobe har stået bag.

Han vil dog hverken be- eller afkræfte, at der skulle være en Microsoft-overtagelse på trapperne.

"Jeg kan kun sige, at vi kun vil gøre, hvad der er bedst for vores brugere og nuværende investorere."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere