For at skabe større opmærksomhed om den danske spilindustri er Danmark gået sammen med Norge, Sverige og Finland om en fælles nordisk stand på verdens største spilmesse, E3, der foregår i Los Angeles fra 10. til 12. maj.
Den fælles nordiske stand er ifølge en pressemeddelelse fra den danske spil-producentforening et eksempel på det voksende samarbejde mellem de nordiske spilproducenter.
Standen bliver på 200 kvadratmeter og kommer til at ligge ved siden af Sonys stand, og det ventes, at standen vil give markant øget opmærksomhed til spilproducenterne fra de enkelte lande.
»Både størrelse og beliggenhed betyder meget på E3, og vi har derfor store forhåbninger til messen og udfaldet for de danske firmaer,« siger sekretariatschef Klaus Hansen fra producentforeningen.
Producentforeningen har arrangeret eksportfremstødet i samarbejde med erhvervsorganisationen Copenhagen Capacity og Handelskontoret i Los Angeles - initiativet støttes af Danmarks Eksportråd.
Udover Producentforeningen, Copenhagen Capacity og Handelskontoret består delegationen af seks danske spiludviklere: ITE, Guppyworks, ZeitGuyz, Pollux Game Labs, Subsilo og Runestone Game Development.
I Copenhagen Capacity, der har specialiseret sig i at tiltrække udenlandske virksomheder til Hovedstadsregionen, er man ikke i tvivl om, at netop spilindustrien har et stort potentiale.
»Copenhagen Capacity er gået med i dette spændende projekt, fordi spiludvikling er et af de vækstområder, vi satser på i Hovedstadsregionen. Vi forventer, at internationale spilforlag og -udviklere på E3 vil få øjnene op for det store kreative potentiale og de mange nye spiludviklere, der er skudt op i regionen de seneste år,« siger O. Rolf Larssen, der er direktør for Copenhagen Capacity.
Og også blandt spiludviklerne er der store forventninger til effekten af det fælles nordiske eksportfremstød på E3.
»E3 er et fantastisk udstillingsvindue for den danske spilbranche. Udlandet har opdaget, at Norden og måske særligt Danmark er ved at blive en smeltedigel for spiludvikling. Ikke mindst på grund af det gode samarbejde mellem virksomheder og institutioner i Norden,« siger Per Rosendahl fra Guppyworks.