Intel kaster bombe på pc-markedet

Midt i sommervarmen har Intel foretaget den mest betydningsfulde processor-lancering i det seneste årti. De første tests viser at Core 2 Duo løber fra alle andre pc-processorer på markedet.

Intel beskriver selv dagens lancering af Core 2 processoren som det største spring fremad siden den første Pentium blev introduceret i marts 1993. Core 2 bygger på en helt ny arkitektur som tager fat på to af de største problemer for pc-processorer; strømforbrug og varmeudvikling.

Ifølge Intels egne tal er strømforbruget sænket med 40 procent samtidig med at ydelsen er øget med op til 40 procent i forhold til Intels hidtil hurtigste processor.

Og de første anmeldelser af Core 2 tyder på, at der er noget om snakken. Tests viser at Core 2 løber fra alle nuværende pc-processorer fra Intel og AMD. Prisen er tilmed lavere end flere af AMD's modeller, så den eneste ulempe ser ud til at være, at det i mange tilfælde vil være nødvendigt at anskaffe et nyt bundkort.

Intel har i dag lanceret 10 nye Core 2-modeller, heraf fire Core 2 Duo til almindelige stationære computere, en Core 2 Extreme til pc-entusiaster og fem mobile Core 2 Duo varianter.

Topmodellen Core 2 Extreme X6800 med 2,93 GHz og 4 MB L2-cache koster 999 dollar. For den halve pris - 530 dollar - fås en processor der er næsten lige så hurtig, Core 2 Duo E6700 med 2,66 GHz.

De tre øvrige desktop-modeller er E6600 med 2,4 GHz til 316 dollar, E6400 med 2,13 GHz til 224 dollar og E6300 med 1,86 GHz til 183 dollar.

Intel har endnu ikke oplyst priser for fem nye mobil-processorer, Core 2 Duo T7600, T7400, T7200, T5600 og T5500, som kommer på markedet i løbet af august.

Priserne gælder for store styktal, men giver et fingerpeg om, hvad processorer - og de færdige pc-systemer - kommer til at koste i handlen.

Pc-producenterne har tilladelse til at sælge computere med Core 2 fra i dag, men der vil gå et par uger, før de fleste forhandlere har Core 2 computere på hylderne.

Den nye Intel-processor er en alvorlig udfordring for konkurrenten AMD, som allerede har reageret ved at halvere prisen for de fleste af sine cpu-modeller. Købet af grafikkort-firmaet ATI, som blev annonceret i starten af denne uge, skal styrke AMD i kampen mod Intel.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere