Artikel top billede

3 i 4G-navnekrig: Vi er klassens pæne dreng

Kunder skal ikke lade sig snyde af 4G-navn, siger teleselskabet 3.

Teleselskabet 3 accepterer, at Forbrugerombudsmanden nu har besluttet, at TDC og Telia under visse betingelser må kalde deres LTE-net for 4G.

"Hvis Forbrugerombudsmanden vil blåstemple, hvad groft sagt er vildledende markedsføring, så noterer og accepterer vi det," siger Knud Løkke Rasmussen, pressechef for 3.

"Men at kalde det 4G, fordi der er mange der gør, det synes vi stadig er lidt underligt," siger han og bider mærke i, at Forbrugerombudsmanden har meldt ud, at beslutningen er "på nuværende tidspunkt".
 

3 håber på at kunder ser på gennemsnitshastigheder

Han håber, at kunderne vil se bort fra navnet på produktet, og at de nye "4G"-hotspots måske er hurtige, men at der til gengæld er meget få af dem. I stedet bør kunderne se på de gennemsnitlige hastigheder, som et mobilnet samlet set giver.

"Lets face it. Telia var ikke med på 3-bussen, da den kørte. Nu prøver de ved at kalde det noget nyt at starte en ny krig, men Telia-kunder får ikke en bedre oplevelse hos Telia, fordi de kalder det noget andet. De har nogle hotspot-zoner, hvor man vil tilbyde god hastighed, og det er da fint, hvis man er der, men hvis man så går uden for det hotspot, så går man et langt trin ned," siger Knud Løkke Rasmussen.

Teleselskabet 3 vil nu forsøge at lægge vægt på, at de i flere test er blevet kåret som det bedste netværk, og det skal selskabet gerne blive ved med at blive både om et, halvandet og to år, siger Knud Løkke Rasmussen.

"Helt grundlæggende er det fløjtende ligegyldigt om det hedder HDSPA, HDSPA+ eller hvad det nu hedder. Vi skruer op til 42 Mbit/s i løbet af første halvår i år, og så kommer vi til at opgradere til 84 Mbit/s, og så kommer vi til at putte LTE oveni. Det er dét, der er min pointe. Vi vil gerne bygge nogle trin op til 4G, så hvis du går et skridt ned, så ender du ikke helt nede ved stuegulvet," siger Knud Løkke Rasmussen.

Han erkender, at selskabet tidligere har kaldt LTE for 4G på firmaets hjemmeside, som Computerworld tidligere har skrevet, men han siger, at firmaet siden kom på rette spor.

"Vi har på et tidspunkt været på vej ad den forkerte vej ligesom alle andre," siger Knud Løkke Rasmussen.

"Vi er klassens pæne dreng," siger han nu.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere