De største nyheder i Firefox 3 og Explorer 8

Hvis du stadig er tilbageholdende med at hente de næste versioner af Firefox og Explorer, der stadig kun er i beta, så kan du se, hvad du går glip af her.

Microsoft og Mozilla opfordrer teknik-kyndige brugere og udviklere til hente de seneste versioner af deres respektive internetbrowsere: Explorer 8 og Firefox 3.

Menigmand må derimod væbne sig med tålmodighed, hvis de vil have de færdige versioner af programmerne.

Svenske Pc for Alla har haft browserne i brug for at fortælle om de største nyheder og største forbedringer.

I Firefox' tilfælde har udviklerne haft meget fokus på at nedbringe det omfattende hukommelses-forbrug. I tidligere versioner har programmet i nogle tilfælde brugt så meget hukommelse, at computeren bliver tydeligt langsommere.

Ifølge de første tests bruger Firefox 3 kun halvt så meget hukommelse som sin forgænger.

Hos Micrsoft lader det til, at udviklerne i højere grad har haft fokus på at gøre Explorer 8 mere stabil i forhold til at spille sammen med udvidelsesprogrammer. Den nye version bryder ikke sammen, hvis et plugin volder problemer. Og så har Microsoft som
tidligere nævnt i højere grad valgt at følge gængse webstandarder.

På bogmærke-fronten har Explorer forsimplet adgangen til bogmærker. I Firefox er det til gengæld gjort lettere at finde bogmærker, hvis man har mange at vælge imellem. Det sker ved at tilføje tags til bogmærkerne.

Blandt de lidt større ændringer er Activities i Explorer 8. Activities gør det muligt at give adgang til ekstra funktioner via højreklik. For eksempel kan man markere en adresse og få adressen vist på et kort via Activities. En funktion som allerede er mulig via plugins i Firefox.

Omvendt får Firefox 3 en funktion, som allerede er tilgængelig i Explorer - nemlig en udvidet zoomfunktion.

Microsoft indfører også funktionen WebSlices, hvor det er muligt at abonnere på særskilt indhold på hjemmesider.

Rent visuelt lover Firefox-udviklerne, at browseren i højere grad tilpasser sig brugerens operativsystem. Det vil sige, at Mac OS X- og Vista-brugere får en brugerflade i Firefox, som minder lidt mere om de respektive operativsystemer.

Der er selvfølgelig også markante forbedringer af sikkerheden i begge browsere. Der er udviklet videre på phishing-filtre.

Udgivelsen af Firefox 3 er sat til juni. Der er ikke nogen fastlagt dato for Explorer 8.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere