Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Sårbarhed i IE åbner døren for ny virus

Virusprogrammører har været hurtige til at udnytte en nyopdaget sårbarhed i Internet Explorer til spredning af ondsindet kode.

Der er for nyligt opdaget en ny sårbarhed i Internet Explorer, som kan udnyttes af hackere til spredning af ondsindet kode. Den chance var programmørerne af en ny virus hurtige til at udnytte.

Flere antivirus-selskaber kategoriserer ormen som en variant af internetplagen MyDoom, der betegnes som en af årets mest ødelæggende virusser.

Det danske sikkerhedsselskab CSIS har dog svært ved at se ligheden mellem MyDoom og den nye orm, og vælger derfor i overensstemmelse med antivirusselskabet Sophos at kalde den for W32.Bofra-A.worm.

Der er tale om en e-mail-baseret virus, men den spreder sig ikke på traditionel vis som en vedhæftet fil, men henviser via et link i e-mailen til en inficeret webside fra et inficeret system.

Modtageren fristes til at klikke på linket ved udsigten til gratis pornografisk materiale, men dirigeres i virkeligheden til det ondsindede system, hvor der forsøges en automatisk afvikling af ormen.

Maskiner med ældre Windows-versioner, Windows Server 2003 og Windows XP er sårbare - dog ikke maskiner med SP2.

Ormen indeholder en webserver, som kan give uautoriseret adgang til inficerede systemer. Ondsindede personer kan udstede kommandoer til de inficerede systemer, og her uploade og downloade yderligere malware og følsomme oplysninger, oplyser CSIS, som betragter truslen som af en potentiel høj risiko, idet den indeholder mulighed for at ormen kan køre automatisk på systemer, hvor Internet Explorer er den foretrukne browser.

Antivirusselskaber har givet den samme orm betegnelserne W32.Bofra-A.worm, W32.Mydoom.AH@mm eller W32.MyDoom.ai@mm.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere