10 nytårsforsæt til it-chefen

Analysehuset Gartners giver 10 gode råd til it-chefen i 2007. Kort og godt: 10 nytårsforsæt til CIO'en i større organisationer.

Nytårsforsæt går ikke altid som ønsket. Slankekuren holder kun et par uger, og håbet om at få styr på økonomien går også i vasken, inden vintergækkerne dukker op. Lignende forliste planer finder man i it-afdelingerne, mener analysebureauet Gartner.

»Det er de ting og langsigtede beslutninger, som man burde komme i gang med, men beslutningerne har sjældent en deadline eller den øverste ledelses umiddelbare interesse. Derfor er tingene let at glemme, og derfor dukker de ikke altid op i vores rapporter,« fortæller gartneranalytiker Mike Raskino hos Gartner til ComON.dk og fortsætter:

»Men vi hører dem diskuteret mellem møder og seminarer, så vi mener, at de er vigtige at holde for øje. Man kan sammenligne det med at komme i form eller få styr på sin pensionsopsparing. Men burde få det gjort, men det glider i baggrunden, fordi det ikke er en del af den officielle dagsorden«.

Det har fået Gartner til at udforme følgende nytårsforsæt.

Gartners 10 nytårsforsæt til it-chefen

Det skal it-chefen begynde på i 2007:
1. Udform en handlingsplan for generationsskiftet i it-afdelingen
2. Få fokus på it-afdelingens eget strømforbrug og muligheden for at nedbringe hele virksomhedens energiforbrug via it.
3. Skab gode rammer for firmaets innovatorer

Det skal it-chefen gøre i 2007:
4. Fremme HR-afdelingens brug af it
5. Bruge tid i firmaets øvrige afdelinger for at få indsigt i dagligdagen og få idéer til ændringer
6. Genetabler et synligt overblik over firmaets samlede investering i it

Det skal it-chefen holde op med at gøre i 2007
7. Tilbagebetale opnåede besparelser i it-afdelingen til økonomiafdelingen (Brug i stedet besparelser på andre it-relaterede områder)
8. At betragte it som et mekanisk værktøj
9. Bruge for meget tid på at diskutere uvæsentlige it-beslutninger
Det skal it-chefen lære i 2007:
10. Stift bekendtskab med de nyeste og trendsættende teknologier

(Snus for eksempel til 3D-print, nye simple og stærke programmeringssprog, Second Life, World of Warcraft, ect.)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere