It-standard i høring

Referenceprofilen, der skal danne grundlaget for en række offentlige it-standarder er nu sendt i høring.

Den tværoffentlige it-arkitekturkomité er nu klar med det første bud på en sammenhængende oversigt over de centrale it-standarder, der er relevante i forbindelse med udbygningen af digital forvaltning, den såkaldte Referenceprofil. Intentionen er at bidrage til at sikre bedre sammenhæng og teknisk konsistens ved anvendelse af etablerede teknologier i hele den danske offentlige sektor.

Referenceprofilen er tænkt som en fællesoffentlig ressource til brug for planlægning og udvikling af offentlige it-projekter. Profilen kan benyttes af offentlige myndigheder, som udvikler it-strategier og it-projekter, men også af leverandører og rådgivere. For eksempel kan Referenceprofilen benyttes som en checkliste i forbindelse med udbudssituationer.

»De offentlige myndigheder får nu for første gang en sammenhængende oversigt over de centrale standarder, der er relevante i forbindelse med digital forvaltning. Den kan de bruge til at stille krav til leverandørerne,« siger videnskabsminister Helge Sander.

Referenceprofilen indeholder beskrivelser af og en stillingtagen til udvalgte standarder, teknologier og protokoller, der kan anvendes i forbindelse med udbygningen af digital forvaltning i Danmark. Blandt disse er den netop udmeldte UBL-standard, OIOXML og digital signatur-standarden OCES - men listen er meget længere og omfatter hele 107 standarder.

Referenceprofilen er udarbejdet i regi af Det Koordinerende Informationsudvalg (KIU), der er nedsat af Videnskabsministeriet for at sikre koordineringen og udviklingen af en fælles it-politik i den offentlige sektor. Det konkrete arbejdet er udført af it-arkitekturkomitéen, som er nedsat af KIU.

Referenceprofilen er tilgængelig som elektronisk dokument, XML og web service på http://www.oio.dk/referenceprofilen

Referenceprofilen opdateres hvert halve år. Den nuværende, første version er i høring frem til 1. maj 2004.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere