Så lever Amigaen igen

Den genfødte Amiga ser dagens lys.

I weekenden blev sløret løftet for en af årets større it-nyheder. Der blev sat liv til det hendøende Amiga-varemærke.

Computeren, der havde sin faste plads i mange drengeværelser i 80’erne og 90’erne, blev udmanøvreret af spillekonsoller og andre computere. Siden har der været flere forsøg på at presse penge ud af det velkendte varemærke.

Derfor var mange måske skeptiske, da AmigaOne X1000 blev annonceret i januar. Men den skulle være god nok. I weekenden blev der fremvist et eksemplar af maskinen i England. En fungerende computer, der kører på styresystemet AmigaOS 4.

Ifølge firmaets hjemmeside kan computeren købes i løbet af sommeren, men meget mere information er der ikke at finde. På weekendens demonstration blev prisen ifølge The Register sat til ”lidt mere end 13.500 kroner”. For det beløb får man blandt andet grafikkort (ATI Radeon R700), processorkraft på 1.8 GHz (med supplerende 500 MHz i en coprocessor) og masser af porte (for eksempel 10 USB-stik). Se mere på Wikipedia. Selv om Amiga-platformen ikke har fået meget opmærksomhed på det seneste, så er udviklingsmiljøet ikke lagt i graven endnu. For eksempel er der delvist fungerende FireFox og OpenOffice-udgaver til Amigaer. I Danmark har vi også et aktivt Amiga-forum.

Et meget tilbundsgående interview med en af skaberne af X1000 finder man her.

 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere