Artikel top billede

Dansk teknologi til gigantisk solcelle-anlæg

Et af verdens største solcelle-anlæg skal opføres på gammel NATO-base ved Flensborg.

På en tidligere NATO-luftbase syd for Flensborg er man netop nu ved at opføre et nyt solcelleanlæg med en kapacitet på mere end 80 MW, der vil kunne forsyne mere end 100.000 personer med elektricitet. Det gigantiske anlæg ligger i Eggebek 20 kilometer fra den dansk-tyske grænse.

Produktionen af elektricitet skal starte senere i år. Det tyske energiprojekt kommer også Danmark til gode. Det er Danfoss, der skal levere solar invertere til anlægget.

Danfoss fortæller at solcelleanlægget bliver et af de største i verden.

”Inden for de næste 13 uger vil vi levere over 5.000 af vores TLX Pro invertere til det nye anlæg,” siger Morten Buhl Sørensen, leder af Danfoss Solar Inverters.

Projektet er et af de mest omfattende nogensinde for det danske selskab.

”Vi har introduceret en unik, modulopbygget inverter-løsning til brug i store anlæg, som udfordrer den traditionelle tilgang i markedet. Og med dette store projekt er det åbenlyst, at der bogstaveligt talt ikke eksisterer begrænsninger i størrelsen for dette modulare koncept,” siger Morten Buhl Sørensen.

Han forventer at det tyske projekt tæt ved grænsen kommer til at fungere som et udstillingsvindue for Danfoss-teknologien.

Det danske koncept betyder at man kan installere flere solcelle-moduler på et givent område end det ellers ville være muligt.

Danske invertere producerer allerede solenergi i et andet stort anlæg på 12 MW, der ligger i tyske Busenwurth.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere