Skandinavien får ny webtv-gigant

Danske Arkena bliver slugt af svenske Qbrick, som danner ny gigant på streamingmarkedet.

Danske Arkena er blevet købt af det svenske streamingfirma Qbrick. Tilsammen bliver de det største selskab i Europa med webtv som hovedfokus, siger Arkenas direktør, Mads Kaysen.

Arkena, der har 20-25 mand og holder til på Nørrebro i København, er et af de to dominerende selskaber, der søger for, at danskere kan se video på internettets danske sider. Arkena har hovedfokus på virksomheder og organisationer, mens Xstream, som holder til i det østlige København, har mange danske medier som kunder. Et andet dansk selskab, som har en række produkter til web-tv, er Video23.

Arkena har i dag over 150 kunder, såsom Carlsberg, Danske Bank, Jyske Bank, Folketinget og Vestas. Sidste år havde selskabet en omsætning på 22 millioner kroner og et overskud efter skat på knap en halv million. Planen er, at Qbricks medieprodukter, som blandt andet Bonnier, Schibstedt, SVT og NRK anvender i dag, nu skal tilbydes til de danske medie- og underholdningsvirksomheder.

Prisen for Arkena er et to-cifret millionbeløb - under 50 millioner, men i den gode ende - oplyser Mads Kaysen, som ikke må give det præcise beløb, som handlens parter er enige om at holde fortroligt.

Samtidig har det nye selskab, som får en omsætning i 2010 på 100 millioner kroner, planer om at udvide kundekredsen med europæiske kunder.

”Norden er et avanceret og veludviklet marked indenfor webtv og mobiltv. Med vore samlede kompetencer og erfaring vil vi stå stærkt når det europæiske marked for alvor tager fart indenfor de allernærmeste år," siger Eric Matsgård, CEO for Qbrick.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere