Trådløst netværk på københavnske hospitaler

Med mere end 2000 opkoblingspunkter vil Rigshospitalet og Bispebjerg Hospital i Københvan få verdens største trådløse hospitalsnetværk.

I starten af det nye år får de to københavnske hospitaler, Rigshospitalet og Bispebjerg Hospital, installeret verdens største trådløse hospitalsnetværk. Mere end 2000 trådløse opkoblingspunkter skal skabe det trådlåøse netværk, der skal være med til at effektivisere sygehusdriften og hjælpe lægerne med at give patienterne den rigtige behandling.

Med de trådløse opkoblinger får hospitalernes personale lettere adgang til relevante oplysninger i dialogen med patienterne. Systemet understøtter Elektronisk Patient Journal og giver eksempelvis læger på stuegang mulighed for at læse patientens journal på en håndholdt computer. Samtidig kan lægen anvise behandling af patienten via Elektronisk Patient Medicinering, hvilket er mere effektivt og sikkert end den klassiske brug af diktafon.

»Med denne aftale skaber vi det teknologiske fundament for, at vi kan rykke udstyr helt ud til patientsengen, når vi skal stille diagnoser og behandle patienter. Det vil betyde et stort kvalitetsløft og spare tid, fordi data ikke længere skal transporteres mellem flere personer. Det vil give større sikkerhed i behandlingen og et hurtigere forløb. Laboratorieprøver, medicinering og booking af undersøgelser vil fremover kunne iværksættes straks,« siger hospitalsdirektør Søren Rohde fra Bispebjerg Hospital.

Det trådløse netværk, der leveres af TDC Erhverv, giver desuden en række andre perspektiver. De mange opkoblingspunkter gør det nemt at etablere bredbåndstelefoni via trådløse telefoner, og åbner nye muligheder for samarbejde mellem hospitalerne. Med den trådløse transmission af data kan en læge få hjælp til eksempelvis diagnosticering eller operationer fra speciallæger, der befinder sig mange kilometer væk, men alligevel kan se patientens data eller følge en operation gennem den trådløse forbindelse.

»Vi har endnu kun kradset i overfladen med hensyn til, hvad den trådløse teknologi kommer til at betyde for offentlige institutioner og erhvervslivet. Når medarbejderne kan sende og modtage data på stedet, uafhængigt af skrivebord, mus og kabler, giver det store muligheder for vidensdeling, samarbejde og dermed også effektivisering af arbejdet,« siger Martin Lippert, direktør for TDC Erhverv.

På Rigshospitalet og på Bispebjerg Hospital går ambitionen endnu videre. Også patienter og pårørende vil blive tilbudt adgang til internettet via et trådløst netværk.

»Vi vil gerne give mulighed for, at vore patienter kan bevare kontakten til familie, venner og arbejde under indlæggelse - og også når de er ambulant på hospitalet. Vore 1.200 opkoblingspunkter skal derfor ikke forbeholdes vores interne kommunikation - de skal også hjælpe patienterne med at fastholde deres forbindelse til omverdenen. Vi kalder det "Tryg Kommunikation",« siger IT-chef Bjarne Kohl fra Rigshospitalet.

Første fase af løsningen på Bispebjerg Hospital blev taget i brug i slutningen af juni, og hele installationen på Rigshospitalet og Bispebjerg forventes at være færdig ved udgangen af juni 2005.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere