Flash-reklamer må ikke sluge processor-kraft

Nye retningslinjer fra dansk organisation.

Når programmører koder reklamer i Flash, bør kun tage op mod 10 procent af CPU-kraften.

Det skriver den Forening af Dansk Interaktive Medier, FDIM, i organisationens nye retningslinjer for bannerannoncering.

"En lille top på 20-30 procent er helt normalt. Men hvis ikke CPU-forbruget stabiliserer sig på et relativt lavt niveau (5-10 procent), bør der ændres i filen," siger de nye retningslinjer om reklamevisningen på en gennemsnitlig computer med et andet program kørende sideløbende.

Apple-chefen Steve Jobs er blandt kritikerne af Flash, som giver et væld af lækre funktioner, men samtidig anklages for at stjæle for meget CPU-kraft og derfor er bandlyst fra tabletten iPad og iPhone-mobilen.

 

Sjusket programmering

Skylden for de tunge reklamer ligger ikke alene hos Flash, men også hos udviklerne. Når FDIM har skabt disse Flash-retningslinjer, er det fordi, alt for mange reklameleverandører har sjusket, når de har kodet. Det siger Ekstra Bladets internetchef, Peter Strøhemann, som har været med til at udforme retningslinjerne.

"Mange sites har afvist Flash-bannere, fordi de har taget for meget CPU-kraft. Der er rigtig mange, som koder bannerne lidt for sjusket, og ikke er omhyggelige nok," siger han til Version2.dk.

Som så mange andre medier har Version2.dk oplevet, at en Flash-reklame var dårligt kodet. Det var en Samsung-reklame, som forleden fik Linux- og Mac-brugere til at opleve konstant CPU-belastning på 40-50 procent.

 

Forskellige gode råd

Retningslinjerne nævner en række gode råd til programmører, eksempelvis omkring Flash-funktioner, som bør undgåes. Frameraten bør ikke være over 18 fps.

Retningslinjerne siger desuden, at al annoncemateriale skal ligge inden for rammerne af den udpegede annonceplads. Det vil sige, at billeder ikke må springe frem, lag eller popups, som går ud over den specificerede størrelse på banneret, uden at brugeren selv har aktiveret det ved eksempelvis at køre musen hen over.

Video i bannere bør maksimum fylde 500kb ved load af banneret og må maksimalt køre i 45 sekunder uden nogen form for brugerinteraktion. Derefter må det streame op til 2,5 MB ekstra ved brugers klik/mouseover.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere