Ghana Telecom kapper internet-forbindelsen

Det ghanesiske nationale telemonopol Ghana Telecom har afbrudt telefonlinierne til alle landets internet-udbydere.

Det gældsplagede teleselskab Ghana Telecom (GT) har kappet telefonlinierne til alle ghanesiske internet-udbydere. GT mener at internet-udbyderne undergraver teleselskabets forretning ved at tilbyde billig IP-telefoni.

Ghana har 20 millioner indbyggere, men kun omkring en kvart million telefonlinier. Landets regering forsøgte at hente hjælp til opbygning af tele-infrastruktur hos Telecom Malaysia, men kontrakten blev ikke forlænget sidste år og i stedet overdraget til Telenor.

Men heller ikke det norske teleselskab havde held med sine planer om at installere 400.000 fastnetlinier i Ghana. Det skønnes at GT har et underskud på en million dollar om ugen, som ikke tillader investering i en ny infrastruktur.

Teknisk konsulent Tomas Krag fra wire.less.dk bekræfter at IP-telefoni er et problem for teleselskaber som GT. Han var i 2001 udsendt af den amerikanske organisation GeekCorps som frivillig hjælpearbejder i den ghanesiske hovedstad Accra og kender til forholdene i landet.

»I modsætning til telefoni koster det Ghana Telecom penge hver gang der transporteres en IP-pakke ind eller ud af Ghana. Pengene går direkte i lommen på et af de store globale teleselskaber,« siger han.

De nationale telemonopoler i de fleste afrikanske lande tjener en del penge på opkald fra udlandet. Det skyldes først og fremmest at der er faste internationale aftaler der regulerer fordelingen af indtægter fra internationale telefonsamtaler.

»Hver gang en ghaneser fra udlandet ringer hjem kommer næsten halvdelen af pengene i lommen på det ghanesiske teleselskab,« forklarer Tomas Krag.

Da der er en del ghanesere er bosat i udlandet udgør denne indtægt en meget væsentlig del af landets fremmed-valuta.

»Derfor har Ghana Telecom forsøgt at bruge lovgivningen til at reagere. Eftersom der ikke er nogen retslige beslutninger om VoIP i forhold til telemonopolet har de som i mange andre lande argumenteret at VoIP var et brud på telelovgivningen og derfor lukket for ISP'erne,« siger han.

Tomas Krag mener dog at VoIP står for en meget lille del af teleselskabets tab. Problemet skyldes også, at de internationale priser for samtaler er faldet meget i de seneste år, og samtidig tales der generelt færre minutter internationalt.

Situationen førte i sidste uge til voldsomme demonstrationer flere steder i Ghana. Demonstranterne klagede over, at de fleste telefonbokse ikke fungerer, mens teleselskabet stadig sælger telefonkort, som er værdiløse fordi kunderne ikke kan bruge dem.

Desuden bliver det stadig sværere at ringe til udlandet fra Ghana. Et enkelt nummer skal vælges igen og igen i timevis for at få en forbindelse.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere