Dyster fremtid for Deadline Games

Deadline Games mangler desperat penge. Netop nu bliver der forhandlet i døgndrift. Hvis ikke der sker noget drastisk, så venter en konkurs. Nintendo Wii giver et falsk billede af spilmarkedet.

Det ser sort ud for en af Danmarks eneste internationale spiludviklere. Helt sort.

Deadline Games Chief Financial Officer, CFO, Christian Pedersen-Bjergaard advarer om, at klokken er kvart i lukketid for selskabet, hvis ikke der sker noget snart.

"Vi skal lande en aftale i nærmeste fremtid, eller truer en konkurs. Men det tror vi også, at vi kan, ellers havde vi afleveret en konkursbegæring i stedet for et årsregnskab," siger han til ComON.

I det netop afleverede årsregnskab er billedet dystert.

"Såfremt der ikke bliver indgået nogen produktions- og finansieringsaftaler inden for kort tid, vil ledelsen revurdere selskabets fremtid herunder relevante muligheder for frasalg, partnerskaber, kapitaltilførsel, yderligere omkostningsreduktioner m.v. Alternativt vil ledelsen træffe beslutning omkring nødvendighed og konsekvenser ved en ikke-solvent afvikling af selskabet," hedder det i årsregnskabet.

Deadline Games er netop nu aktuel med spillet Watchmen, der bygger på filmen af samme navn. Licensen er ejet af Warner Brothers, der har hyret Deadline Games til udviklingen. Den forretningsmodel er fremtiden for Deadline Games.

Derfor har de droppet udviklingen af deres egne spilprojekter for at fokusere benhårdt på, at få aftaler med store forlag, der ejer spil- og film-licencer efter samme model som Watchmen-aftalen.

"Vi er i forhandlinger om en ny aftale med et stort forlag. Vores forretningsmodel bygger nu på, at et forlag køber os til at udvikle spil for dem, og hvis det bliver en blockbuster, får vi overskud. Hvis ikke, tjener vi ikke meget på udviklingen. Derfor er det vigtigt, at vi udviklerer flere spil samtidig, så vi via royalties kan opnå overskud," siger Christian Pedersen-Bjergaard.

Netop nu er virksomheden ikke i gang med noget spil, fordi der ikke er en kontrakt. Christian Pedersen-Bjergaard sammenligner Deadline Games med et skibsværft.

"Hvis der ikke er ordrer på skibe, så bliver der ikke bygget," siger han.

Ligesom skibe, tager det også lang tid at bygge et spil. Der vil i bedste fald gå et år før en ny titel er på markedet. Derfor skal hele 2009 finansieres af et forlag der køber Deadline Games arbejdskraft på en bestemt titel.

Watchmen bliver udelukkende distribueret på nettet som download. På trods af at prisen med 100 kroner er langt højere end for almindelige download-spil, så ligger det netop nu nummer et over hentede spil.

"Vi føler vi har brudt en psykologisk barriere. Vores spil er dyrere end spil man downloader normalt er, men alligevel er vi røget til tops. Det giver håb for fremtiden og den forretningsmodel," siger Christian Pedersen-Bjergaard.

Spillet har dog fået lunke anmeldelser, og kritisres for at være for kort. Der er dog ros til teknologien bag. Men umiddelbart ligner det ikke den blockbuster, der kan kaste ekstra royalties af sig.

Christian Pedersen-Bjergaard vil ikke lange ud efter finanskrisen som det onde bæst i åbenbaringen. Den spiller en rolle for Deadline Games økonomiske situation, men ikke kun.

"Spilmarkedet går fremad. Men det er en fremdrift, der bliver båret af Nintendo Wii. Vi har ikke teknologien på plads til at udvikle til Wii, og meget af udviklingen ligger også hos Nintendo. Så det er japanerne, der tjener penge på spil nu, og ikke så mange andre," siger Christian Pedersen-Bjergaard.

I årsrapporten skriver Deadline Games også, at de lurepasser på Wii markedet, fordi Wii-ejere meget sjældent køber spil. Derfor er fokus på Xbox 360, PS3 og PC.

Deadline Games har til huse i store åbne lokaler på Holmen, der er berygtet for at ligge kaj til konkursboer.

Ud over de virksomheder, der faldt, da dot.com-æraen gik på hæld, så har konkursaviserne Dagen og Nyhedsavisen haft lokaler på Holmen.

Virksomheden har mest gjort det i spil til det nordiske marked. Gennembrudsspillet var dukkespillet Blackout, som fik fremragende anmeldelser i mainstream medier, men som ikke rigtig ramte ægte gameres hjerter. De står også bag Globetrotter.

På verdensmarkedet har de gjort sig i Total Overdose og Chili con Carnage der begge blev modtaget til spredt applaus fra anmelderne.

Selskabet har fyret 18 medarbejdere i 2008 og i den forbindelse fjernet et helt ledelseslag i organisationen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere