Digital dekoder kan sagtens være billig

Om to år skifter det analoge net til digitalt. Inden da skal danskerne have købt en digital modtager, hvis de vil se fjernsyn. Men det behøver ikke være dyrt, viser en test fra Forbrugerstyrelsen.

Få knivskarpt billede, lækker lyd og nul flimmer med en digital modtager - blot 351 kroner kan sikre kvaliteten, viser en ny test.

I oktober 2009 lukker DR og TV2 det gamle, jordbaserede net ned. Dermed tager det digitale net over.

Det betyder, at langt de fleste danskere, som henter signalet via en tagantenne, skal ud og købe en digital dekoder. Det gælder typisk både for almindelige og fladskærms-tv, at de ikke har indbygget en digital dekoder.

Men nogle er nemmere at installere end andre, og der er forskel på den daglige brugervenlighed og kvaliteten af fjernbetjeningerne. Forbrugerstyrelsen har testet 15 digitale modtagere til fladskærme og billedrørs-tv.

»Vores test viser fordele og ulemper ved en række af de digitale modtagere, der er på markedet netop nu,« siger Louise Holck, direktør i Forbrugerstyrelsen.

Testens digitale modtagere har alle en god billedkvalitet. Uanset om modtageren koster 350 eller 2.000 kroner. Men der er stor forskel på brugervenligheden. Nogle er nemme at installere og bruge - andre irriterer med ringe vejledninger og forvirrende installationsguides. Nogle tager dig i hånden og guider dig gennem de nye digitale muligheder - andre kan end ikke levere en fjernbetjening, der virker tilfredsstillende.

Testens billigste var Matsui MATDVBT 1207E til 351 kroner, men bedste brugervenlighed fandtes hos Brainwave Digi2000 T til 799 kroner og Strong SRT5126 til 527 kroner.

Følg linket i bunden til at finde testens resultater.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere