Gamle computere giver ekstra-regning

Dansk Industri mener, at virksomheder risikerer at betale to gange for bortskafning af elektroskrot.

Den 1. april trådte nye regler om elektronisk affald i kraft, som pålægger leverandørerne at bortskaffe affaldet. Det er en udgift, som bliver lagt oven i den pris, kunden skal betale. Men for mange mindre virksomheder er det nemmere selv at bortskaffe affaldet. De risikerer dermed at komme til at betale dobbelt, mener Dansk Industri (DI).

»For mindre virksomheder, som køber få elektroniske produkter, giver det ikke mening, at man skal kontakte hver enkelt leverandør og bede dem om at bortskaffe produktet, når det er blevet til affald. For dem er det langt nemmere, at man selv sørger for at komme af med el-affaldet som hidtil,« siger Lars Aagaard, miljø- og energichef hos DI til ErhvervsBladet.

Derfor bør virksomhederne kræve kompensation hos leverandørerne for at overtage opgaven med at bortskaffe affaldet. Ellers kommer de til at betale to gange, mener han.

Ifølge organisationen WEE-system, der fører tilsyn med elskrot-ordningen, kan virksomheder overtage ansvaret for affaldet ved at indgå en kontrakt med leverandøren, hvor man forpligter sig til at bortskaffe affaldet mod en rabat, der svarer til omkostningerne forbundet med opgaven.

Elskrot er i princippet alt fra computere, skærme og printere til kaffemaskiner. Reglerne administreres forskelligt i de enkelte kommuner - nogle genbrugsstationer kræver betaling for at modtage elskrot, mens andre tager imod gratis.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere