Artikel top billede

Lugt dine spil og film

Duftende skove og stinkende øgler i computeren.

I tidens løb har der været flere forsøg på at udvide spil og film med en ekstra dimension, nogle gange kaldet 4D. De tre første dimensioner kender vi jo allerede, men den fjerde dimension skulle så være den der aktiverer lugtesansen. Senest har firmaet Scent Sciences præsenteret et nyt system, kaldet Scentscape, som skal tilføje dufte til spil og film på computeren.

Scentscape bruger en lille boks, som tilsluttes over et almindeligt usb-kabel. Den indeholder en blæser og et duftmodul, der rummer 20 forskellige basisdufte. Den færdige lugt opstår så ved at blande de forskellige basisdufte.

Modulet kan selvfølgelig skiftes ud og holder angiveligt til 200 timers brug.

Scent Sciences forestiller sig at man f.eks. kan lugte en skov, havet, brændende dæk eller modstandere i spillet. Det kunne også bygges direkte ind i gameplay'et – man kunne forestille sig, at spilleren f.eks. kan lugte et stinkende monster der nærmer sig lige rundt om hjørnet. Eller skal genkende forskellige lugte for at løse en gåde.

Men det kræver, at de enkelte spil og film bliver tilpasset til Scentscape-teknologien. Scent Sciences vil frigive et Software Developer Kit (SDK), som spiludgivere og filmselskaber kan bruge til at indbygge teknologien i deres produkter.

Der er også planer om at udgive specielle duftmoduler der er tilpasset ét bestemt spil eller én specifik film. Det kunne f.eks. være Avatar, hvor man kan få et modul med de unikke lugte på den fremmede planet.

Det bliver også muligt at tilføje dufte til sine egne hjemmevideoer. Scent Sciences vil tilbyde et værktøj kaldet Scenteditor, hvor man f.eks. kan tilføje duften af nåletræer til sin julevideo. Disse duftdata bliver direkte integreret i videoen, som man så kan dele med andre Scentscape-brugere på f.eks. YouTube.

Teknologien blev vist på Consumer Electronics Show i Las Vegas og skal også demonstreres på den kommende Game Developers Conference.

Men det store spørgsmål er, om Scent Sciences kan finde udviklere der vil bruge systemet. Der findes allerede 4D-biografer som bruger duft-teknologi, men det er stadig en lille niche. Flere firmaer har forsøgt at lancere duftsystemer til hjemmebrug, men det er hver gang endt som en fiasko.

Firmaet lover dog, at Scentscape kommer på markedet i 2011. Prisen bliver omkring 70 dollar inkl. et duftmodul. Den lille enhed kan også tilsluttes til en spilkonsol.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere