Server-blodbad hos Fujitsu-Siemens

Mens HP fastholder sin førerposition som dominerende leverandør af servere, så går konkurrenten Fujitsu-Siemens den modsatte vej: Selskabet fik sit europæiske serversalg halveret i årets første kvartal.

I løbet af årets første tre måneder var Fujitsu Siemens den helt store taber i jagten på markedsandele.

Selskabet måtte se sit europæiske serversalg blive næsten halveret med et fald på hele 47 procent.

Blodbadet blandt server-sælgerne ramte dog alle: De tre største producenter fik alle deres salg reduceret med en tredjedel.

Inden markedet i første halvdel af 2010 måske igen vender og oplever vækst, er der stadig salg i virtualiseringsløsninger, siger IDC, der registrerer, at der bliver solgt serversystemer med omfattende konfigurationer, især hvor konsolideringsprojekter kan skabe omfattende besparelser på kort og mellemlangt sigt.

»Dette omfatter store virksomheder, hvor profitabilitet ikke er presserende samt i den offentlige sektor,« siger analytiker Beatriz Valle fra IDC's europæiske afdeling for systemer og infrastrukturløsninger.

Det europæiske servermarked fulgte i første kvartal med resten af den globale nedgang i salget.

I alt faldt salget af servere i Europa, Mellemøsten og Afrika med 34 procent til 15 milliarder kroner, mens antallet af servere, der forlod producenterne blev reduceret med 30 procent. Dette var det hurtigste fald som IDC har registreret siden 1996, hvor analysefirmaet begyndte at registrere udviklingen.

Alle de store producenter måtte registrere minusvækst med tocifrede procentsatser. HP er dog fortsat urørlig som den største serverleverandør, med et godt stykke ned til IBM på andenpladsen, fulgt af Sun, Dell og Fujitsu Siemens.

Ifølge IDC fik Fujitsu Siemens næsten en tredjedel af sin serveromsætning fra salget af sine CISC-baserede BS2000/OSD-servere, mens selskabets Primergy-servere udgjorde størstedelen af selskabets omsætning med 58 procent af salget.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere