Windows 7 analyserer din computer

Microsoft har opdateret sin Windows Experience Index i det kommende Windows 7, som nu vurderer systemets ydelse på en skala fra 1 til 7.9.

En af nyhederne i Microsofts Windows Vista var et værktøj kaldet Windows Experience Index (WEI), som analyserer computerens hardware og tildeler den en score fra 1.0 til 5.9. Jo højere pointtal, jo bedre er computerens ydelse. Denne Windows Experience Index bliver også videreført i det kommende Windows 7, men funktionen er blevet udvidet og optimeret på en række punkter.

Microsoft fortæller om ændringerne i WEI i dette blogindlæg. Ligesom under Vista foretager WEI i Windows 7 en analyse af fem komponenter i computeren; processor, hukommelse, grafik (almindelige desktop-programmer), spilgrafik (3D-ydelse) og primær harddisk.

Hver komponent tildeles en separat score, og systemets samlede pointtal er lig med det laveste pointtal fra de fem komponenter.

Hvis processor, hukommelse og grafik altså f.eks. scorer 5, mens harddisken kun opnår 2, så bliver systemets samlede WEI score på 2.

En af ændringerne i Windows 7 er, at pointtallet nu rækker fra 1.0 til 7.9. Den nye skala skal afspejle, at computernes ydelse er steget siden frigivelsen af Windows Vista, hvor maskinerne maksimalt kunne opnå 5.9.

Microsoft har også ændret på målemetoden for at opnå et mere realistisk billede af systemets samlede ydelse. Men samtidig understreges det, at WEI ikke fortæller noget om samspillet mellem komponenterne og derfor ikke alene kan bruges som en målestok for computerens faktiske hastighed.

I blogindlægget nævnes to konkrete eksempler på systemer med Windows 7. En billig bærbar med typiske Office-applikationer og en WEI-score på 2.0, hvor det især er grafik-komponenten der trækker ned. Men fordi computeren ikke bruges til spil, skulle ydelsen alligevel være tilfredstillende under Windows 7.

Det andet eksempel er en 25-tommers all-in-one computer med Windows 7 64-bit og en WEI-score på 5.1 (her er det igen grafikkortet, der får den laveste score). Ifølge bloggen ligger cpu-forbruget på denne maskine aldrig over 10 procent.

Men spørgsmålet er så, hvordan konfigurationen skal se ud for at maskinen kan opnå en drømme-score på 7.9. Det vil sandsynligvis kræve en computer som slet ikke kan købes endnu.

Ifølge bloggen vil en fire-kerne-processor typisk ligge i slutningen af 6'erne eller begyndelsen af 7'erne, og en processor med otte kerner skulle være i stand til at nærme sig 7.9 - men en sådan cpu kan som bekendt ikke fås i dag til almindelige computere.

Så er det lettere med grafikkort, hvor man nå op i 6- eller 7-klassen hvis kortet har en fornuftig ydelse, understøtter DirectX10 og har en WDDM 1.1 driver. For de ældre WDDM 1.0 drivere ligger den maksimale grænse på 5.9. Men så er der jo altid mulighed for at kombinere flere grafikkort for at opnå en endnu højere score.

For at opnå en WEI-score på 7.9 på harddisken kræves en meget hurtig SSD-lagerenhed - programmet måler hastigheden ved tilfældige I/O operationer på disken.

Microsoft tilføjer dog, at der kan være problemer med målingen af ydelsen i nogle harddiske, og det kan medføre at den samlede score bliver lavere end systemet ellers berettiger til.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere